16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νικηφόρο φινάλε για Έσπερο ΑΟΠΑ

Τη δεύτερη νίκη του πανηγύρισε στα Λουτρά Αιδηψού ο Έσπερος ΑΟΠΑ, που κέρδισε με 53-47 τον Πιερικό Αρχέλαο στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Το συγκρότημα της Κατερίνης, που έκλεισε χωρίς νίκη τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 9-6 στο 4’, ωστόσο οι Πατρινές κατάφεραν και ισοφάρισαν σε 10-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Έσπερος ΑΟΠΑ πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου (13-10), το οποίο όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει, καθώς η ευστοχία του αντιπάλου του στα τρίποντα του έδωσε και πάλι «κεφάλι» στο σκορ (14-17 και 18-21). Η καλή επιθετική λειτουργία του Πιερικού Αρχέλαου του επέτρεψε να κάνει σερί 9-0 και να φέρει το σκορ στο +9 (26-35), αλλά η πατρινή ομάδα επανέκτησε το προβάδισμα (46-45, με 2.35’ να απομένουν), το οποίο και διατήρησε μέχρι το τελικό 53-47. Έτσι, πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τελευταίο τον αντίπαλό της.

«Παίξαμε καλά σε ολόκληρο το τουρνουά, σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν πολύ κοντά στο σκορ και είχαμε τις ευκαιρίες να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, όμως χάσαμε το παιχνίδι με το Φάρο στο τελευταίο λεπτό. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε, ελπίζω αυτή ομάδα την επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη και να έχουμε ακόμα καλύτερη παρουσία στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά και μια πολύ καλή διοργάνωση», ανέφερε ο τεχνικός των νικητών Πέταρ Πέτροβιτς, ενώ ο έφορος Οδυσσέας Μπαλάσης συμπλήρωσε: «Το τουρνουά μάς αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Είναι επιτυχία η τέταρτη θέση και η ανάδειξή μας σε πρώτη δύναμη της επαρχίας. Όμως, είδαμε ότι η διαφορά μας με τις ομάδες που ανέβηκαν στο βάθρο ήταν μικρή και χάσαμε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Μπορούσαμε να βρεθούμε στο βάθρο. Τα κορίτσια το διασκέδασαν, η ομάδα πάλεψε και απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία η πορεία της τα τελευταία χρόνια. Ήταν μια ωραία εμπειρία και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον».

Η προπονήτρια των ηττημένων Αναστασία Τσιρογιάννη, δήλωσε από την πλευρά της: «Σήμερα (15/04) πραγματικά δικαιούμασταν μια νίκη, τα κορίτσια βασικά δικαιούνταν τη νίκη. Εκτός από το πρώτο παιχνίδι στα επόμενα τρία παιχνίδια πάλεψαν ηρωικά μέσα στο γήπεδο, έβγαλαν όλη τους την ψυχή, όμως χάσαμε σε όλα στο τέλος. Σήμερα (15/04) πραγματικά ήθελα να πάρουν μία νίκη τα κορίτσια. Όχι ότι δεν θα φύγω υπερήφανη με ψηλά το κεφάλι, γιατί ήρθαμε πρώτη φορά σε τελική φάση και δείξαμε ότι είμαστε ισάξιες με αυτές τις ομάδες. Να δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες που πήραν τα μετάλλια. Ευχαριστούμε για τη διοργάνωση, που πραγματικά ήταν πάρα πολύ καλή».

Διαιτητές: Χουγιάζος, Γαζέτας.
Δεκάλεπτα: 10-10, 24-26, 33-39, 53-47.
Έσπερος Πάτρας (Πέτροβιτς): Μιχαηλίδου 13 (2), Ψυρρή 11 (1), Νάτσκου 12 (1), Μπαλάση, Τσιακμά, Τραγούστη 4, Ρεκουνιώτη 8, Μιχαηλίδου 5, Αργυροπούλου.
Πιερικός Αρχέλαος (Τσιρογιάννη): Καραλή, Κιολέογλου 5, Λεκάι 18 (2), Γκοτζαμάνη 8 (1), Μπουμπουλέντρα 6, Μπαγκλαρίδου 4, Καρατάσιου 2, Δημητριάδου 4.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ