28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νικητής της ζωής

Ο Άντριου Τζόουνς ευστόχησε σε μία βολή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του πανεπιστημίου του Τέξας με αυτό του Ίστερν Ιλινόις και αποθεώθηκε από το κοινό. Είχε γίνει αποδέκτης ενός ολόθερμου standing ovation λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν είχε πατήσει για πρώτη φορά στο παρκέ. Το Τέξας νίκησε με 71-59, αλλά ο Τζόουνς είχε ήδη αναδειχθεί νικητής από τη στιγμή που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή η συμμετοχή κι αυτός ο πόντος ήταν τα πρώτα του από τον περασμένο Ιανουάριο. Από τότε δηλαδή που είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από λευχαιμία.

Πριν από δέκα μήνες ο Άντριου Τζόουνς ήταν ο πρώτος σκόρερ των Τέξας Λόνγκχορνς, σκοράροντας 13,5 πόντους ανά αγώνα. Άρχισε να αισθάνεται έντονη κόπωση, όμως, και από κάποια στιγμή και μετά αυτό ήταν περίεργο. Έκανε εξετάσεις. Η διάγνωση έπεσε σαν κεραυνός. Λευχαιμία...

Δεν έπαιξε ξανά από τότε. Αντιθέτως άρχισε να υποβάλλεται σε εντατικές θεραπείες. Ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των θεραπειών τον Αύγουστο και όλα πήγαν καλά. Επέστρεψε στην ομάδα, αλλά λίγο αργότερα έσπασε ένα δάχτυλο του ποδιού του! Δεν το έβαλε κάτω. Έκανε υπομονή, δούλεψε. Και το βράδυ της Τρίτης έπαιξε ξανά μπάσκετ, διαψεύδοντας τους πάντες. Η αρχική εκτίμηση ήταν πως δεν θα έπαιζε καθόλου φέτος.

"Μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν κι αυτό είναι κάτι που μου έχει γίνει βίωμα τους τελευταίους μήνες. Είναι επιλογή το αν θέλεις να παλέψεις και να συνεχίσεις παρά τις αντιξοότητες ή να τα παρατήσεις και να σε πάρει από κάτω. Με τη βοήθεια του Θεού, όλα είναι πιθανά", δήλωσε ο Άντριου Τζόουνς.

Και τον Δεκέμβρη θα ξεκινήσει έναν ακόμα κύκλο θεραπειών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ