19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νεύρα Μπαρτζώκα, παλικαρίσιο «διπλό» για Ρίγα

Τρομερό «διπλό» με ανατροπή πήρε στη Μόσχα με 77-73 επί της Χίμκι η VEF Ρίγας, σε ένα παιχνίδι που «σημαδεύτηκε» από τις έξαλλες διαμαρτυρίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, του οποίου η τεχνική ποινή ήταν από τους παράγοντες που έγειραν την «πλάστιγγα» για τους Λετονούς.

Ποιος θα πίστευε πως η VEF Ρίγας, με ρεκόρ 3-10 στη VTB League και διεκδικώντας την υπέρβαση της εισόδου στα playoffs, θα κατάφερνε την ολική επαναφορά και το θρίαμβο εκτός έδρας, κόντρα στην Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, με 77-73. Στο τέλος της τρίτης περιόδου, μάλιστα, το σκορ βρισκόταν στο 58-45 υπέρ των γηπεδούχων, με τη λετονική ομάδα όμως να μην τα παρατάει και με επιμέρους σκορ 15-32 στο τελευταίο δεκάλεπτο να φέρνει «τούμπα» το ματς.

Καθοριστική ήταν η στιγμή, όπου τα νεύρα και τα έντονα παράπονα του Γιώργου Μπαρτζώκα προς τους διαιτητές, έφεραν την τεχνική ποινή για τον Έλληνα τεχνικό, με το σκορ στο 67-66 υπέρ της ομάδας του και με 2:11 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Η Ρίγα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με τρίποντο του Πέρες πέρασε μπροστά, για να πάρει εν τέλει το αποτέλεσμα χωρίς να ανησυχήσει στο τέλος. 

Πριν αναλάβει δράση ο Πέρες, κορυφαίοι ήταν οι Κεν Μπράουν (22 π., 8/10 σουτ, 5 ρ.) και Κρίσταπς Γιανιτσένοκς (21 π., 8/14 σουτ, 4 ασ.) για τους νικητές. Οι Ρώσοι, από τη δική τους πλευρά, είδαν τον Τάιλερ Χάνεικατ να προσπαθεί, με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Αλεξέι Σβεντ μπορεί να είχε 12 πόντους, με πέντε ριμπάουντ και εννέα ασίστ, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε και 5/17 σουτ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δε σταμάτησε ούτε μετά τη λήξη να διαμαρτύρεται, ζητώντας το λόγο από τους διαιτητές για την φάση που είχε φέρει την «έκρηξή» του, στο σημείο όπου δέχθηκε τεχνική ποινή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ