19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεκροί από κορωνοϊό πέντε θεατές αγώνα μπάσκετ!

Η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει τις ΗΠΑ με περιοχές όπως η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ να έχουν χτυπηθεί πιο άγρια από όλες τις άλλες πολιτείες. Τώρα και η Ιντιάνα καλείται να διαχειριστεί μια τραγική κατάσταση, που αφορά θεατές οι οποίοι παρακολούθησαν έναν αγώνα για το πολιτειακό πρωτάθλημα μπάσκετ στις 6 Μαρτίου.

Από τότε που έγινε εκείνο το παιχνίδι, ο ημιτελικός ανάμεσα στο Warren Central και το North Central, πέντε από τους ανθρώπους που το παρακολούθησαν, πέθαναν εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως γράφει η USA Today. Συγγενείς των πέντε αυτών ανθρώπων πιστεύουν ότι κόλλησαν τον ιό σε εκείνο το παιχνίδι.

"Νομίζω ότι εκεί το κολλήσαμε", είπε στη USA Today η Κέι Τζόνσον, χήρα ενός από τα θύματα. "Πολλοί από τους θεατές του αγώνα αρρώστησαν. Το λυπηρό είναι ότι δεν το γνωρίζαμε. Δεν μας ενημέρωσε κανείς".

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στις 6 Μαρτίου, ημερομηνία διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα, η Ιντιάνα ανακοίνωσε το πρώτο της επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Ενώ το πρωί πριν από τον αγώνα ο προϊστάμενος της υγειονομικής επιτροπής της πολιτείας, Κρις Μποχ, δήλωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες και συμβούλευσε τους κατοίκους της Ιντιάνα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Πριν από τον ημιτελικό μεταξύ Warren Central και North Central, τα τηλέφωνα της Αθλητικής Ένωσης Γυμνασίων της Ιντιάνα "έσπασαν" από κλήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και τους κινδύνους που μπορεί να ελλόχευαν σε αυτό τον αγώνα. Παρ' όλα αυτά τα δύο γυμνάσια και η Αθλητική Ένωση αποφάσισαν το παιχνίδι να γίνει κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη USA Today, στις 6 Μαρτίου έγιναν μόνο στην Ιντιάνα συνολικά 63 αγώνες μπάσκετ! Μια εβδομάδα αργότερα η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών αθλημάτων στις ΗΠΑ διέκοψαν τις δραστηριότητές τους, όταν ο Ρούντι Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ ανιχνεύθηκε θετικός στον ιό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ