13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΝΒΑ Playoffs: Ο Γιάννης και οι… άλλοι στην Ανατολή (pics)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τα ζευγάρια των playoffs της ανατολικής περιφέρειας στο ΝΒΑ και ποντάρει στις ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση στο δεύτερο γύρο...

Η φετινή σεζόν έχει περάσει από χίλια κύματα για να φτάσει προς την ολοκλήρωσή της. Μετά την έξαρση της πανδημίας του Covid-19 τον περασμένο Μάρτιο, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη διακόπηκε, όμως ήταν φανερή η πρόθεση όλων των παραγόντων που είχαν λόγο, να συνεχιστεί η σεζόν.

Αυτό αποφασίστηκε να συμβεί από τις 30 Ιουλίου κι έπειτα στη «φούσκα» του Ορλάντο, στις εγκαταστάσεις της Disneyworld.

Η κατάσταση μπορεί να είναι πρωτόγνωρη για όλους, όμως οι αθλητές και όλα τα υπόλοιπα μέλη των ομάδων δείχνουν διάθεση για να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις κι αυτό βγαίνει στο παρκέ.

Μεταξύ βεβαίως των κορυφαίων παικτών, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, ο άνθρωπος ο οποίος αναμένεται να κατακτήσει το δεύτερο σερί βραβείο MVP κανονικής περιόδου κι εκείνος που ονειρεύεται να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τα «ελάφια». Όπως και πέρσι οδήγησε εκ του ασφαλούς το σύνολο του Μάικ Μπούντενχολζερ στην πρώτη θέση της Ανατολής και πλέον θα πρέπει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να φτάσει μέχρι τους τελικούς.

Στο κατόπι των Μπακς, οι Τορόντο Ράπτορς. Οι πρωταθλητές μπορεί να έχασαν τον Καουάι Λέοναρντ ο οποίος μετακόμισε δυτικά στο Λος Άντζελες και τους Κλίπερς, όμως δείχνουν έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν ξανά. Ακολούθησαν στην τρίτη θέση οι πάντοτε υπολογίσιμοι Μπόστον Σέλτικς και τέταρτοι τερμάτισαν οι Ιντιάνα Πέισερς, ξεπερνώντας την τελευταία στιγμή τους πέμπτους Χιτ, χωρίς αυτό να έχει πάντως σημασία.

Στην έκτη θέση οι Φιλαδέλφεια 76ερς οι οποίοι αρκετοί περίμεναν ότι θα αποτελούσαν το «μαύρο άλογο» της τρέχουσας σεζόν όμως δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Από εκεί κι έπειτα ακολουθούν στην έβδομη θέση οι «χτυπημένοι» από τους τραυματισμούς και δίχως τα μεγάλα αστέρια τους Μπρούκλιν Νετς, ενώ το τελευταίο εισιτήριο τσέκαραν οι Ορλάντο Μάτζικ.

Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με κάθε άλλη σεζόν με πλέι οφ, είναι ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας. Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο κι αυτό σημαίνει ότι το αβαντάζ θα είναι θεωρητικό και η καλύτερη ομάδα θα νικήσει, χωρίς να μπορεί να επηρεαστεί από τον συγκεκριμένο παράγοντα.

Ας δούμε όμως τα τέσσερα ζευγάρια της Ανατολής με την πρόκριση να κρίνεται στις τέσσερις νίκες...

(1) Μιλγουόκι Μπακς - (8) Ορλάντο Μάτζικ

Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο που συμμετέχει για τέταρτη διαδοχική σεζόν στην postseason ήταν καταιγιστική σε ολόκληρη τη σεζόν. Πριν διακοπεί η δράση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε προλάβει να κοντραριστεί τέσσερις φορές με το Ορλάντο και είχε νικήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Ούτε μία φορά δεν συνάντησε αντίσταση και η μικρότερη διαφορά επικράτησης ήταν εννιά πόντοι (110-101). Είναι φανερό ότι εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι οι περσινοί φιναλίστ των πλέι οφ της ανατολικής περιφέρειας. Έστω κι ένα παιχνίδι αν πάρουν οι Μάτζικ, θα αποτελέσει επιτυχία γι' αυτούς, καθώς η διαφορά επιπέδου είναι σημαντική.

Εκτίμηση: 4-0 για τους Μπακς

(2) Τορόντο Ράπτορς - (7) Μπρούκλιν Νετς

Το Τορόντο πολλοί θεώρησαν ότι θα είχε «αδειάσει» μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος που ήταν και το πρώτο στην ιστορία των Καναδών. Παράλληλα η αποχώρηση του Καουάι Λέοναρντ ήταν γι' αρκετούς λόγος διάλυσης. Στο παρκέ όμως δεν αποδείχτηκε τίποτα τέτοιο και το συγκρότημα του Νικ Νερς όχι μόνο παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά με την ψυχολογία στα ύψη και την αύρα του νικητή στα αποδυτήρια, ονειρεύεται ξανά υψηλές πτήσεις. Από την άλλη οι Νετς παίζοντας χωρίς τους Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ίρβινγκ και ΝτεΆντρε Τζόρνταν και με τους μόνους που δεν έχουν τραυματιστεί να είναι οι... φροντιστές, αποτελεί επιτυχία και μόνο η είσοδός τους στα πλέι οφ. Στην κανονική περίοδο οι Ράπτορς νίκησαν τρία από τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια, όμως τώρα θα είναι πιο σοβαροί.

Εκτίμηση: 4-0 για τους Ράπτορς

(3) Μπόστον Σέλτικς - (6) Φιλαδέλφεια 76ερς

Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς είχε μία αξιόλογη πορεία στην κανονική περίοδο και θέλει να φτάσει μακριά και στα πλέι οφ, εκεί που πέρσι είχε σταματήσει στο δεύτερο γύρο, χάνοντας από τους Μιλγουόκι Μπακς του Αντετοκούνμπο. Από την πλευρά τους οι Σίξερς έχασαν κι αυτοί στα ημιτελικά της Ανατολής, με το περίφημο σουτ του Καουί Λέοναρντ που η μπάλα πρώτα χοροπήδησε μερικές φορές στη στεφάνη και το ταμπλό και στη συνέχεια αναπαύτηκε στο καλάθι τους. Δεν ήταν ικανοποιητική η παρουσία της Φιλαδέλφεια στη regular season όμως κυριάρχησε στην τετράδα αγώνων με τους Σέλτικς και πήρε τις τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις. «Μυρίζει» μεγάλη «μάχη» σε αυτή τη σειρά. Θα εμπιστευτούμε την ομάδα της Μασαχουσέτης όμως αν τελικά περάσει, αυτό θα συμβεί πολύ δύσκολα.

Εκτίμηση: 4-3 για τους Σέλτικς

(4) Ιντιάνα Πέισερς - (5) Μαίάμι Χιτ

Οι δυο τους έπαιξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/8) στον αγώνα που έριξε για αμφότερες τις ομάδες την αυλαία της κανονικής περιόδου στη «φούσκα». Ωστόσο το τελικό 109-92 υπέρ των Πέισερς δεν είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού και οι δύο αντίπαλοι προτίμησαν να ξεκουράσουν αρκετούς παίκτες και είναι δεδομένο ότι τα δύο τεχνικά επιτελεία έκρυψαν αρκετά. Η πορεία του Μαϊάμι αλλά και της Ιντιάνα μέσα στη σεζόν έδειξε ότι πρόκειται για σχετικά ισοδύναμα σύνολα. Το Μαϊάμι πάντως μέχρι το τελευταίο παιχνίδι είχε πετύχει τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στο συγκρότημα του Νέιτ ΜακΜίλαν και θεωρούμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση για το δεύτερο γύρο.

Εκτίμηση: 4-2 για τους Χιτ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ