33.9 C
Athens
Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

ΝΒΑ Playoffs: Οι Ουόριορς και οι άλλοι! (vids)

Τα φετινά playoffs του ΝΒΑ ξεκίνησαν και το Basketa.gr αναλύει τα τέσσερα πρώτα ζευγάρια που ρίχνουν την αυλαία των πρώτων αγώνων του πρώτου γύρου.

Οι Μπόστον Σέλτικς θα παίξουν με τους Σικάγο Μπουλς και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς τους Ατλάντα Χοκς στην Ανατολή, ενώ για τη δυτική περιφέρεια αντιμέτωποι θα τεθούν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και οι Χιούστον Ρόκετς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Ας δούμε όμως τα ζευγάρια αναλυτικά:

Μπόστον Σέλτικς (1) - Σικάγο Μπουλς (8)

Η Βοστώνη μετά από καιρό κατόρθωσε ξανά να... τρελάνει κόσμο και να κάνει κάτι που ελάχιστοι πίστευαν πριν το πρώτο τζάμπολ. Πήρε την πρώτη θέση στην ανατολική περιφέρεια ξεπερνώντας τους πρωταθλητές Κλίβελαντ Καβαλίερς κι αυτό σημαίνει ότι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της Ανατολής. Αρκεί να φτάσει έως εκεί. Ηγέτης της ομάδας είναι ο Αϊζάια Τόμας ο οποίος με τα κατορθώματά του έχει κάνει τους πάντες να παραμιλούν. Πολύ σημαντική και η παρουσία του Αλ Χόρφορντ κοντά στο καλάθι, αλλά το μυστικό της επιτυχίας είναι στον πάγκο. Ο λόγος για τον Μπραντ Στίβενς, ο οποίος θεωρείται στα 41 του χρόνια ο επόμενος σπουδαίος προπονητής στις ΗΠΑ.

Από την άλλη, οι «ταύροι» με τον Φρεντ Χόιμπεργκ στο «τιμόνι» δεν μπορούν να ελπίζουν και σε πολλά. Το μπάσκετ που παίζει η ομάδα της «Πόλης των Ανέμων» δεν αρέσει, αλλά το χειρότερο απ' όλα είναι πως δεν είναι αποτελεσματικό. Περισσότερο στηρίζεται στις εμπνεύσεις του Τζίμι Μπάτλερ και του Ντουέιν Ουέιντ, ενώ η φυγή του Ταζ Γκίμπσον ίσως κοστίσει. Κομβική θα είναι η απόδοση του Ραζόν Ρόντο ο οποίος έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στο παρελθόν με τους Σέλτικς.

Φέτος οι δύο ομάδες σε τέσσερις αγώνες έχουν κερδίσει από δύο, στο γήπεδό τους. Όσον αφορά την παράδοση, η Βοστώνη έχει πανηγυρίσει τέσσερις προκρίσεις, σε ισάριθμες «μάχες» στα πλέι οφ με τους Μπουλς. Πιο πρόσφατη το 2009, όταν είχε αποκλείσει τους «Ταύρους» με 4-3 στον πρώτο γύρο.

Η πρόβλεψη:

Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων. Αν και στο ρόστερ τους δεν φαίνεται τόσο πολύ, οι Σέλτικς είναι πραγματική ομάδα και οι Μπουλς μοιάζουν με μία παρέα που μαζεύεται κάθε τόσο για να παίζει μπάσκετ και να το ευχαριστιέται. Το 4-0 είναι πιθανό, αλλά οι «ταύροι» ίσως πάρουν μία νίκη.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (4) - Ατλάντα Χοκς (5)

Οι Ουίζαρντς θέλουν να φτάσουν ψηλά, αλλά αυτό δεν θα είναι δύσκολο, καθώς δεν θα έχουν εύκολο έργο κόντρα στην Ατλάντα. Η τέταρτη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου, τους δίνει πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Τζον Ουόλ ο οποίος θέλει να έχει υψηλές... πτήσεις, ενώ περιμένουν πολλά στην αμερικανική πρωτεύουσα και από τον Μπράντλεϊ Μπιλ. Σημαντική είναι και η βοήθεια του Ότο Πόρτερ ενώ οι «μάγοι» στηρίζουν πολλά στον προπονητή τους, Σκοτ Μπρουκς.

Στον αντίποδα, η Ατλάντα είναι μία ομάδα χωρίς την ποιότητα άλλων ετών, αλλά πάντοτε επικίνδυνη. Αν και πάλευε για την είσοδό της στην postseason μέχρι λίγο καιρό, τελικά κατάφερε να αναρριχηθεί στην πέμπτη θέση και να αποφύγει κάποιο «απαγορευτικό» ματσάρισμα με το «καλημέρα». Ο Ντένις Σρέντερ είναι ο κορυφαίος παίκτης του συγκροτήματος του Μάικ Μπάντενχολζερ ενώ σημαντικό ρόλο έχει ο Πολ Μίλσαπ, αλλά και ο Ντουάιτ Χάουαρντ ο οποίος στην πόλη του δείχνει να βρίσκεται τον παλιό καλό του εαυτό.

Στα τέσσερα φετινά παιχνίδια, η Ουάσινγκτον πήρε τα πρώτα, χάνοντας μόνο ένα, αυτό του περασμένου Οκτώβρη στην Ατλάντα. Οι δύο ομάδες έχουν σημαντικό παρελθόν σε σειρές πλέι οφ, καθώς έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές, με τους Ουίζαρντς να έχουν επικρατήσει σε τρεις περιπτώσεις.

Η πρόβλεψη:

Η κανονική περίοδος είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση από αυτούς τους αγώνες. Γι' αυτόν τον λόγο οι Ουίζαρντς αν δεν παρουσιαστούν σοβαροί ενδέχεται να κινδυνεύσουν με αποκλεισμό. Πιθανό να πάει η σειρά σ' επτά αγώνες.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (1) - Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (8)

Η περσινή τους ήττα στους τελικούς του ΝΒΑ τους πείραξε και μάλιστα πάρα πολύ. Φέτος δεν ξεκίνησαν τόσο καλά, αλλά ολοκλήρωσαν ιδανικά την κανονική περίοδο, εξασφαλίζοντας ξανά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Δίπλα στους Στέφεν Κάρι και Κλέι Τόμπσον προστέθηκε ο Κέβιν Ντουράντ ο οποίος μάλιστα ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Οτιδήποτε άλλο πέραν του τίτλου θα είναι αποτυχία για την ομάδα του Στιβ Κερ.

Το σύνολο του Τέρι Στοτς πάλεψε λυσσαλέα μέχρι το φινάλε και τελικά κατάφερε να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για την postseason. Οι Μπλέιζερς είναι σε περίοδο ανοικοδόμησης με τον Λίλαρντ να αποτελεί σταθερά τον ηγέτη τους, αλλά χωρίς να έχουν σοβαρές βλέψεις για πετύχουν φέτος το κάτι παραπάνω. Μόνο και μόνο η συμμετοχή τους στα πλέι οφ αποτελεί επιτυχία.

Και στα τέσσερα φετινά παιχνίδια το Γκόλντεν Στέιτ νίκησε και μάλιστα στα τρία από αυτά αρκετά εύκολα. Στα playoffs οι δύο ομάδες έπαιξαν για πρώτη φορά πέρσι, για τα ημιτελικά της Δύσης, με τους Ουόριορς να αποκλείουν εύκολα τους αντιπάλους τους με 4-1.

Η πρόβλεψη: 

Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν η παρέα του Κάρι δυσκολευτεί. Κατά πάσα πιθανότητα θα «σκουπίσει» τους Μπλέιζερς ή στην χειρότερη περίπτωση θα χάσει έναν αγώνα.

Χιούστον Ρόκετς (3) - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (6)

Το Χιούστον έχει ένα κρυφό όνειρο. Κι αυτό είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα όπως είχε καταφέρει δύο φορές το μακρινό 1994 και το 1995. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, αλλά η ομάδα του Τέξας διαθέτει ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Ηγέτης φυσικά ο Τζέιμς Χάρντεν ο οποίος θέλει να βοηθήσει τους Ρόκετς να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά. Και παράλληλα θέλει να πάρει εκδίκηση από τους Θάντερ οι οποίοι είχαν προτιμήσει να τον αφήσουν ελεύθερο πριν μερικά χρόνια.

Η Οκλαχόμα είναι η μοναδική ομάδα που εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από έναν παίκτη. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έγραψε ιστορία καθώς έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όμως δύσκολα θα οδηγήσει τους συμπαίκτες του πέρα από τον πρώτο γύρο. Η παρουσία του Μπίλι Ντόνοβαν στην άκρη του πάγκου είναι αρκετά... τυπική, καθώς ο έμπειρος τεχνικός έχει επισκιαστεί από τον παίκτη του. 

Από τα τέσσερα φετινά παιχνίδια, οι «ρουκέτες» έχουν επικρατήσει στα τρία. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες το 2013 με τους Θάντερ να προκρίνονται με 4-2. Ωστόσο ως Σιάτλ Σούπερσονικς είχαν επικρατήσει στις τέσσερις από τις πέντε συναντήσεις τους με το Χιούστον.

Η πρόβλεψη: 

Καλός ο Ουέστμπρουκ, αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι μεγάλη. Από «σκούπα» μέχρι 4-2 υπέρ των Ρόκετς κινείται η σειρά και δύσκολα θα ξεφύγει από αυτό το πλαίσιο.

Δείτε σε βίντεο ορισμένες στιγμές από τις φετινές «μάχες» των ζευγαριών:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ