13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΝΒΑ: «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (pics+vids)

Η ώρα για το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στο ΝΒΑ έφτασε και το Basketa.gr παρουσιάζει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη δυτική περιφέρεια του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο...

Όταν πριν από έξι χρόνια κυκλοφόρησε η ταινία από την οποία έχουμε «δανειστεί» τον τίτλο του κειμένου, είναι βέβαιο ότι ο σκηνοθέτης Σεθ ΜακΦάρλαν δεν σκεφτόταν τις ομάδες της Δύσης στο ΝΒΑ. Είναι εξίσου σίγουρο ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει για την υπέροχη Σαρλίζ Θερόν και τον συμπρωταγωνιστή της, Λίαμ Νίσον.

Μάλιστα επρόκειτο για ένα Γουέστερν παρωδία το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα τις ταινίες με τα «πιστολίδια» και τις ασταμάτητες μάχες μεταξύ καουμπόηδων, σερίφηδων, συμμοριών και διαφόρων άλλων «περιθωριακών» τύπων.

Πίσω στο ΝΒΑ όμως, η σεζόν είναι έτοιμη να ξεκινήσει και είναι διαφορετική απ' όλες τις προηγούμενες. Δεν θα μπορούσε να μη συμβεί άλλωστε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που το πρώτο τζάμπολ γίνεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με τον Covid-19 να έχει «χτυπήσει» για τα καλά και το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Παρ' όλα αυτά οι Αμερικανοί έδειξαν την απαραίτητη οργάνωση σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι απλά τελείωσαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά θα παίξουν σχεδόν ολόκληρη και την καινούρια.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, διαβάστε όσα θα πρέπει να ξέρετε ούτως ώστε να είστε έτοιμοι για όσα θα συμβούν εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Το φαβορί

Έχοντας επιστρέψει στους τίτλους μετά από μία δεκαετία, οι Λος Άντζελες Λέικερς ξεκινούν από την pole position. Όχι άδικα. Ο «κορμός» έμεινε σχεδόν αναλλοίωτος, όμως στην πραγματικότητα αυτό που ενδιέφερε περισσότερο τους «λιμνάνθρωπους», ήταν να διατηρηθεί στο πλευρό του Λεμπρόν Τζέιμς, ο Άντονι Ντέιβιτς. Αυτό συνέβη και πλέον ο Φρανκ Βόγκελ πρέπει απλώς να κατανείμει σωστά τους ρόλους. Η αποχώρηση του Ραζόν Ρόντο έχει σημασία, ωστόσο η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά κοντά στο καλάθι, καλύπτοντας το κενό του Ντουάιτ Χάουαρντ ο οποίος μετακόμισε στους Σίξερς. Οι πρωταθλητές είναι το φαβορί δίχως αμφιβολία. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να αποδείξουν την αξία τους ξανά.

Το «μαύρο άλογο»

Το κρυφό «μπαμ» που επιθυμούσαν να κάνουν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Ντάλας Μάβερικς δεν έμελλε να συμβεί, ωστόσο είναι ικανοί να έρθουν από την εσωτερική και να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους. Οι τραυματίες είναι αρκετοί δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στον χεντ κόουτς Ρικ Καρλάιλ, αλλά στο Τέξας νιώθουν ασφαλείς κι άκρως αισιόδοξοι, από τη στιγμή που διαθέτουν τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο 21χρονος είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη στην ηλικία του και πραγματοποιεί εμφανίσεις που αντιστοιχούν σε MVP. Πού μπορεί να φτάσουν οι Μαβς; Ουδείς γνωρίζει, όμως στο Ντάλας είναι αποφασισμένοι να πάνε μακριά.

Η απογοήτευση

Οι Χιούστον Ρόκετς φαίνονται σχεδόν σίγουροι πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης κατηγορίας. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό; Η περσινή αποτυχημένη σεζόν έμοιαζε να ανοίγει τον «Ασκό του Αιόλου»... Στη θέση του προπονητή προσλήφθηκε ο πρωτάρης Στέφεν Σάιλας, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν έχει απαιτήσει ανταλλαγή και οι «ρουκέτες» παλεύουν για την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Την ίδια στιγμή, το ντραφτ ήταν παντελώς αδιάφορος για εκείνους, από τη στιγμή που για δεύτερη διαδοχική σεζόν δεν είχαν ούτε μία επιλογή διαθέσιμη. Το πείραμα με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ αποδείχτηκε αποτυχημένο και παραχωρήθηκε στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς για τον Τζον Ουόλ. Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μην αποτύχουν...

https://www.youtube.com/watch?v=kdQBYJchGfc

Ο σούπερ σταρ

Ο Λούκα Ντόντσιτς φλερτάρει και μάλιστα έντονα με τη συγκεκριμένη θέση. Ωστόσο ακόμα πρέπει να «φάει μπόλικα ψωμιά» για να τα βάλει με τον Λεμπρόν Τζέιμς. Όσο υπάρχει ο «Βασιλιάς» και κάνει αυτά που έκανε και πέρσι, δεν μπορεί κανείς άλλος να πάρει τη θέση του. Ακόμα και ο Καουάι Λέοναρντ υπό συνθήκες θα μπορούσε να γίνει ο νούμερο ένα σούπερ σταρ. Όχι όμως στη Δύση. Αυτή ανήκει πλέον στον τέσσερις φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ... Οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν.

https://www.youtube.com/watch?v=zLOYlzDYvBQ

Ο πρωτοεμφανιζόμενος

Ο Άντονι Έντουαρντς επιλέχθηκε από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο νούμερο 1 κι αυτό το γεγονός αποτελεί μία «βαριά» κληρονομιά. Αμφιταλαντευτήκαμε ανάμεσα σ' εκείνον και τον σέντερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Τζέιμς Ουάιζμαν, όμως τον προτιμήσαμε... Μπορεί να κάνει τη διαφορά... Δίχως αμφιβολία, το ταλέντο υπάρχει, μένει να προσαρμοστεί και να το αποδείξει στο παρκέ. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο με τις εμφανίσεις του στο κολέγιο της Τζόρτζια όμως...

Ο «αρχιτέκτονας» 

Αν ένας προπονητής κάνει σπουδαία δουλειά εδώ και χρόνια και δεν έχει πάρει την αναγνώριση που του αξίζει, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάικλ Μαλόουν. Οι φοβεροί και τρομεροί Ντένβερ Νάγκετς οι οποίοι έφτασαν μέχρι τους περσινούς τελικούς της Δύσης, είναι δικό του δημιούργημα. Εκείνος από το 2015 κι έπειτα διαμόρφωσε μία ομάδα με τη νοοτροπία νικητή και βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη παικτών όπως ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Τζαμάλ Μάρεϊ. Το έργο του πρέπει να γίνει γνωστό και γι' αυτόν το λόγο τον τοποθετήσαμε σε αυτήν την κατηγορία, θεωρώντας ότι πρόκειται για τον κορυφαίο προπονητή στη δυτική περιφέρεια και ίσως σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

Η πρόβλεψη

Τα φαβορί συχνά δεν επιβεβαιώνουν την ανωτερότητά τους στο ΝΒΑ. Οι Λος Άντζελες Λέικερς όμως μπορούν να το κάνουν. Θα αποτελέσει πολύ μεγάλη έκπληξη αν οι πρωταθλητές δεν φτάσουν ξανά στους τελικούς. Εκεί είναι πολύ πιθανό να ηττηθούν, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαντάζουν ως το απόλυτο αφεντικό στη δυτική περιφέρεια. Οι συμπολίτες Κλίπερς έχουν «ξεχάσει πότε προκρίθηκαν σε δύο γύρους των πλέι οφ», οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς χάνουν μεγάλη δύναμη δίχως τον Κλέι Τόμπσον και οι Ντάλας Μάβερικς ακόμα είναι αρκετά «άγουροι». 

https://www.youtube.com/watch?v=hNBurQ2UXho

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ