22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΝΒΑ: Το ιστορικό 73-9 των Ουόριορς (vids)

H 13η Απριλίου του 2016 μπορεί να έχει μείνει στην ιστορία του NBA ως η ημέρα που ο τεράστιος Κόμπι Μπράιαντ αποχαιρέτησε το μπάσκετ, όμως την ίδια ημέρα και ώρα, μερικά χιλιόμετρα μακριά, ήταν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που έγραφαν τη δικιά τους ιστορία, ολοκληρώνοντας την καλύτερη κανονική διάρκεια σεζόν που έχει γίνει ποτέ στο ΝΒΑ και σπάζοντας ένα ρεκόρ 20ετίας.

Στην Oracle Arena, το ιστορικό πρώην "σπίτι" των Ουόριορς, η ομάδα του Στιβ Κερ υποδεχόταν περίπου την ίδια ώρα με το Λέικερς - Τζαζ, την ομάδα των Μέμφις Γκρίζλις. Οι Ουόριορς θα κερδίσουν το παιχνίδι με 125-104, πίσω από τους 46 πόντους του Στεφ Κάρι και θα ξεπεράσουν το ιστορικό ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς της σεζόν του 1995-96. Oι Ταύροι είχαν καταφέρει τότε ένα ρεκόρ 72-10, έχοντας κατακτήσει φυσικά και τον τίτλο απέναντι στους Σιάτλ Σούπερσόνικς.

https://www.youtube.com/watch?v=mXFDu9X5m0o

Από την άλλη, οι Ουόριορς τελείωσαν τη σεζόν στο 73-9 και στην πορεία έγραψαν και άλλα τρία ρεκόρ. Έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του NBA, με 24-0, κέρδισαν 34 από τα 41 εκτός έδρας παιχνίδια τους και είναι, μέχρι και σήμερα, η μοναδική ομάδα που δεν έχει κάνει ποτέ σε μία σεζόν δύο σερί ήττες! Οι Ουόριορς έμοιαζαν έτσι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος της εποχής των Splash Brothers, όμως στους Τελικούς εκείνης της σεζόν είδαμε την μεγαλύτερη έκπληξη που θα μπορούσαμε να δούμε: Τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς να γυρίζουν από τους... νεκρούς και το 3-1 στους Τελικούς και να κατακτούν το πρωτάθλημα με 3-4. Mάλιστα, αυτή η ήττα των Ουόριορς στους τελικούς, ανάγκασε πολύ κόσμο να... θυμηθεί την μπλούζα του Σκότι Πίπεν κατά την περίοδο των πλέιοφς της σεζόν του 72-10, στο οποίο έγραφε χαρακτηριστικα "Δεν σημαίνει τίποτα δίχως το δαχτυλίδι", αναφερόμενος στο ρεκόρ της ομάδας του, μία φράση που είχε σίγουρα εφαρμογή στην ιστορική σεζόν του Γκόλντεν Στέιτ.

https://twitter.com/chicagobulls/status/1259677050052521986

Απολαύστε μερικά από τα καλύτερα στιγμιότυπα της ιστορικής σεζόν του Γκόλντεν Στέιτ:

https://www.youtube.com/watch?v=RECdKuQz3NA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ