26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΝΒΑ: Το αντί-COVID εμβόλιο είναι… η αύξηση των ομάδων!

Ανοικτό παράθυρο επέκτασης του ΝΒΑ και προσθήκης τουλάχιστον μίας ομάδας ακόμα στο εγγύς μέλλον άφησε ο Ντέιβιντ Σίλβερ. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη της σεζόν, ο κομισάριος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί στην παρούσα φάση θέμα άμεσης προτεραιότητας, όμως παραδέχθηκε ότι απασχολεί τη λίγκα περισσότερο τώρα απ' ό,τι πριν από την πανδημία.

"Πάντα έλεγα ότι είναι κατά κάποιον τρόπο στη μοίρα αυτής της λίγκας κάποια στιγμή να επεκτείνεται. Θα έλεγα ότι όλη αυτή η κατάσταση μάς έχει ωθήσει να ξεσκονίσουμε κάποιες από τις οικονομικές αναλύσεις που είχαμε κάνει παλιότερα σχετικά με την επέκταση. Ξοδεύουμε λίγο περισσότερο χρόνο γι' αυτό τώρα απ' ό,τι πριν από την πανδημία. Αλλά οπωσδήποτε δεν αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας αυτή τη στιγμή", είπε ο Σίλβερ.

Γιατί όμως η πανδημία ξαναφέρνει στο τραπέζι το θέμα της επέκτασης του ΝΒΑ; Διότι τα οικονομικά των ομάδων δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εξαιτίας ακριβώς της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία. Αν αποφασιστεί επέκταση, η ομάδα που θα μπει στο πρωτάθλημα θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για να πάρει την άδεια συμμετοχής. Κι αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα μοιραστεί στις άλλες 30 ομάδες! Τόσο απλό.

"Ένα από τα θέματα στα οποία εστιάζουμε ως λίγκα είναι πώς θα δημιουργήσουμε συνθήκες καλύτερου aνταγωνισμού. Κι αυτό θα συνεχίσει να μας απασχολεί όσο εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης. Είναι οικονομικό θέμα, αλλά και θέμα ανταγωνισμού. Θα συνεχίσουμε να το μελετάμε, αλλά τώρα πράγματι ξοδεύουμε λίγο περισσότερο χρόνο γι' αυτό απ' ό,τι πριν από την πανδημία", εξήγησε ο κομισάριος.

Η τελευταία επέκταση στο ΝΒΑ αποφασίστηκε το 2002, όταν η ομάδα της Σάρλοτ έγινε η 30η στο ΝΒΑ. Άρχισε να παίζει το 2004 ως Μπόμπκατς και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Χόρνετς. Αν κάποια στιγμή αποφασιστεί οι ομάδες να γίνουν 31, τότε τον πρώτο λόγο για να φιλοξενήσει το νέο οργανισμό φαίνεται πως έχει το Σιάτλ. Εκεί άλλωστε έπαιζαν οι Σουπερσόνικς μέχρι το 2008, οπότε μετακόμισαν στην Οκλαχόμα Σίτι και μετονομάστηκαν σε Θάντερ.

Κατά τα λοιπά, στη συνένετυξη Τύπου ο Άνταμ Σίλβερ δεν απέκλεισε ούτε τη "φούσκα" ούτε την επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες στη διάρκεια των πλέι οφ: "Ελπίζουμε ότι αν πάει καλά το πλάνο εμβολιασμού του πληθυσμού με το αντί-COVID εμβόλιο, τότε θα είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η σεζόν πρόκειται να τελειώσει στα μέσα Ιουλίου, οπότε μέχρι τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να έχουμε ξανά φιλάθλους στα γήπεδα. Αν όμως ο εμβολιασμός καθυστερήσει και αποκλειστεί η πιθανότητα επιστροφής των φιλάθλων, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας "φούσκας" στα πλέι οφ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ