21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΝΒΑ: Σε νέα χέρια οι Τίμπεργουλβς!

Σε νέα χέρια πρόκειται να βρεθούν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Γκλεν Τέιλορ, έφτασε σε κατ'αρχήν συμφωνία με ένα επενδυτικό γκρουπ με επικεφαλή τον πρώην σούπερσταρ του μπέιζμπολ, Άλεξ Ροντρίγκεζ, ενώ μεγάλη είναι η αντίδραση του κόσμου για την απόρριψη της πρότασης του Κέβιν Γκαρνέτ!

Ως μία εξέλιξη από το πουθενά ήρθε τα τελευταία 24ωρα στο ΝΒΑ η ανακοίνωση της συμφωνίας του ιδιοκτήτη των Τίμπεργουλβς, Γκλεν Τέιλορ, με το επενδυτικό σχήμα του δισεκατομμυριούχου Μαρκ Λορ και του άλλοτε σούπερσταρ του μπέιζμπολ, Άλεξ Ροντρίγκεζ. Η συμφωνία, η οποία έχει ήδη επισημοποιηθεί με την υπογραφή του προσυμφώνου μεταξύ των δύο πλευρών δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα άμεσα. Η συμφωνία των δύο πλευρών θα ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας με στόχο την ομαλότερη διαδοχή ιδιοκτησίας εν μέσω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών της εποχής του κορονοϊού, ενώ η πλευρά του Τέιλορ θα καρπωθεί το ποσό των 1.5 δις δολαρίων για την πώλησή του αυτή.

Στην συγκεκριμένη συμφωνία πάντως, δύο στοιχεία είναι τα μεγαλύτερα σημεία ανησυχίας για το κοινό της Μινεσότα. Το πρώτο ήταν η άρνηση της πλευράς Τέιλορ να πουλήσει την ομάδα - έναντι του ίδιου ποσού - στο επιχειρηματικό σχήμα που περιείχε τον Κέβιν Γκαρνέτ. Η προσπάθεια του άλλοτε θρύλου των Γουλβς αποδείχθηκε άκαρπη και πολύς κόσμος κατηγορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την άσχημη σχέση των δύο αντρών ως τον βασικό λόγο αυτής της απόφασης. Αντίθετα, η ομάδα πήγε στα χέρια του Ροντρίγκεζ, ενός αθλητή με μηδενική σχέση με την Μινεσότα αλλά και ενός αθλητή που έχει άρνητική φήμη με το αμερικανικό κοινό εξαιτίας ενός σκανδάλου αναβολικών στο οποίο ενεπλάκη και παραδέχθηκε ο ίδιος, στα χρόνια του στη Νέα Υόρκη και τους Γιάνκις.

Το δεύτερο σημείο που "καίει", είναι αυτό της ενδεχόμενης μετακόμισης της ομάδας εκτός Μινεσότα. Η βασική ανησυχία όλων είναι το ενδεχόμενο να "θυσιαστεί" η πόλη τους για μία ενδεχόμενη μετακόμιση ομάδας στο Σιάτλ ή το Λας Βέγκας, δύο πόλεις που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια για να φιλοξενήσουν ομάδα της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ, και η απόκτηση της ομάδας από δύο άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη, ανησυχεί ιδιαίτερα τους φιλάθλους της Μινεσότα. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Τέιλορ, η παραμονή της πόλης ήταν βασικό κριτήριο στην πώληση της ομάδας σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, κάτι που εξασφαλίζει εν μέρει με το διετές πλάνο μεταβίβασης της ομάδας.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ