26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΝΒΑ: Πρώτη φορά τελικοί χωρίς νούμερο 1 από το 1994 (vids)

Οι Ατλάντα Χοκς έγιναν η τέταρτη και τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους τελικούς της περιφέρειάς της στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ.

Τα «γεράκια», που ήταν πέμπτα στην κανονική περίοδο, απέκλεισαν τους Φιλαδέλφεια Σίξερς που ήταν στο νούμερο 1 και στους τελικούς της ανατολής θα αντιμετωπίσουν τους τρίτους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι άφησαν εκτός συνέχειας τους δεύτερους Μπρούκλιν Νετς,

https://www.youtube.com/watch?v=uX3cN6uLWP4

https://www.youtube.com/watch?v=uzgcQ2HazNI

Στη Δύση, στους τελικούς αναμετρούνται οι Φοίνιξ Σανς που ήταν δεύτεροι στην κανονική περίοδο και απέκλεισαν τους τρίτους Ντένβερ Νάγκετς και οι Λος Άντζελες Κλίπερς, οι οποίοι έστειλαν… σπίτι τους τούς πρώτους Γιούτα Τζαζ. Στο πρώτο ματς, στην «Phoenix Suns Arena», νικητές αναδείχθηκαν οι «ήλιοι».

https://www.youtube.com/watch?v=ZmdL6IVlVYU

Με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στα ημιτελικά των περιφερειών, για πρώτη φορά ύστερα από 27 χρόνια η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση δεν προκρίνεται στους τελικούς της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, αυτό είχε να συμβεί από τη σεζόν 1993-1994, όταν οι πρώτοι Ατλάντα Χοκς και Σιάτλ Σούπερσονικς αποκλείστηκαν από τους Ιντιάνα Πέισερς στον πρώτο γύρο και από τους Ντένβερ Νάγκετς στο δεύτερο γύρο, αντίστοιχα. Αμφότερες οι ομάδες αποκλείστηκαν στην πορεία, με τον τίτλο να κατακτούν οι Χιούστον Ρόκετς, κερδίζοντας στους τελικούς με 4-3 τους Νιου Γιορκ Νικς.

https://www.youtube.com/watch?v=MN1_jnyRmi4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ