17 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΝΒΑ: Κάρι και Ντόνσιτς θα λάβουν το βάρος τους σε… χρυσό! (vid)

Με την Free Agency του NBA να είναι προ των πυλών, ο Στεφ Κάρι και ο Λούκα Ντόνσιτς ετοιμάζονται να σπάσουν τα κοντέρ για τα ακριβότερα ετήσια συμβόλαια στο πρωτάθλημα!

H Free Agency του NBA θα ξεκινήσει απόψε, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, (σε ώρα Ελλάδας), με τις ομάδες να μπορούν να μιλήσουν και να υπογράψουν τους ελέυθερους παίκτες, αλλά και να συμφωνήσουν για ανανεώσεις με παίκτες που οδεύουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Τα μέτωπα για τις υπογραφές μπορεί να μην είναι πάρα πολλά, καθώς τα μεγάλα ονόματα αναμένονται τα επόμενα δύο καλοκαίρια, όμως αυτά των πρόωρων ανανέωσεων δείχνουν να κάνουν πολύ δυναμικό ξεκίνημα και να σπάνε, για άλλη μια φορά, τα ρεκόρ!

Παρά το γεγονός ότι το NBA "κλονίστηκε" από δύο εμπορικά χτυπήματα, την υπόθεση του Ντάριλ Μόρεϊ με το Χονγκ Κονγκ, το οποίο "χάλασε" τις σχέσεις του NBA με την τεράστια αγορά της Κίνας και φυσικά την πανδημία του κορονοϊού, με όλα τα γνωστά επακόλουθα, η οικονομική ανάπτυξη του πρωταθλήματος και των συμβολαίων, δεν δείχνει να κλονίζεται. Έτσι, οι δύο πρώτοι παίκτες που φαίνεται πως συμφώνησαν για ανανέωση συμβολαίου που προσεγγίζει το max, θα πληρωθούν το... βάρος τους σε χρυσό!

Ο λόγος για τον Σλοβένο μάγο, Λούκα Ντόνσιτς αλλά και τον Στεφ Κάρι. Ο Ντόνσιτς, ο οποίος ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, φαίνεται πως θα τα βρει με ένα ποσό της τάξεως των 202 εκατομμυρίων δολλαρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια, εκτοξεύοντάς τον πολύ υψηλά στη λίστα των ακριβοπληρωμένων του ΝΒΑ! Ο Σλοβένος σταρ των Μάβερικς βέβαια θα περιμένει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ώστε να αφοσιωθεί ως τότε στις υποχρεώσεις της Εθνικής Σλοβενίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες (για όσο αυτές κρατήσουν), όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θεωρούν τη συμφωνία δεδομένη.

Από την άλλη πλευρά, ο Στεφ Κάρι, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης (σε ετήσιο συμβόλαιο) για τη σεζόν που μας πέρασε αλλά και για τη σεζόν 2021-22 (θα λάβει 45.700.000 δολάρια), αναμένεται να συμφωνήσει, σύμφωνα με τον Μαρκ Στάιν σε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο της τάξης των 215 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια! Με μέσο ετήσιο μισθό κάτι παραπάνω από τα 53 εκατομμύρια δολάρια, όπως είναι λογικό, ο Κάρι θα σπάσει το δικό του ρεκόρ, αλλά και θα παραμείνει υψηλότερα από τους υπόλοιπους ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA!

https://twitter.com/TheSteinLine/status/1422242712053424133

Θυμηθείτε την επική τους μάχη τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου σκόραραν συνολικά 99 πόντους:

https://www.youtube.com/watch?v=ovDiyZ5JRdY



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ