27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Να’ χα χίλια μάτια… Σβεντ να σε βλέπω! (vids)

Ο Αλεξέι Σβεντ έχει πάρει... από το χεράκι την Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και την οδηγεί προς τη δόξα, με την νέα του παράσταση να οδηγεί στην νίκη επί της Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη με 76-71 και την πρόκριση στον τελικό της VTB League.

Σε... εμφύλιο μεταξύ Μοσχοβιτών και Ελλήνων θα μετατραπεί ο τελικός της VTB League, με την Χίμκι να επικρατεί της Ούνικς Καζάν με 76-71 και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επικρατεί στη «μάχη» των πάγκων απέναντι στον Δημήτρη Πρίφτη, ώστε να βρεθούν στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη. Η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα, πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο τον έλεγχο του αγώνα με 18-23 και έκτοτε επί της ουσίας δεν τον έχασε, παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι «πράσινοι» έως το τέλος, φτάνοντας στο να μειώσουν σε 71-74 με τρεις βολές του Κολόμ στα 5" για την εκπνοή, αλλά αμέσως μετά ο Τζένκινς ήταν εξίσου ψύχραιμος, για να βάλει την «ασφαλιστική δικλείδα».

Η ειδοποιός διαφορά, βέβαια, φέρει το όνομα του Αλεξέι Σβεντ. Ο Ρώσος «αρτίστας» ήταν και πάλι απίστευτος, έχοντας μετατρέψει σε... προσωπική υπόθεση την προσπάθεια της Χίμκι, με τους 36 πόντους του με 11/26 σουτ, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ να είναι το «διαβατήριο» της επιτυχίας. Δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και η εξαιρετική απόδοση, τόσο του Τζαμάρ Σμιθ (23 π., 8/14 σουτ) όσο και του Στεφάν Λάσμε (13 π., 12 ρ.) στην αντίπερα όχθη, αλλά τίποτα από αυτά δεν αρκούσε για την Ούνικς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ