19.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Να την ξανακάνει Πόλη του (vid)

Κακά τα ψέματα. Ο Ολυμπιακός για να σταθεροποιήσει τη θέση του στη βαθμολογία και στην υπόθεση play offs θα πρέπει σήμερα (21/2, 19.30) να καταφέρει να κάνει την Κωνσταντινούπολη, Πόλη του. Ακόμη κι αν η Αναντόλου Έφες συμπληρώνει σταθερά φέτος το καρέ της κορυφής, ακόμη κι αν θα χρειαστεί να παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό του και ηγέτη του, Βασίλη Σπανούλη σε αυτή την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ρόστερ και προβλήματα

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν με δεδομένη την απουσία του Σπανούλη (θλάση περόνης) και θα πρέπει να ζήσουν με αυτήν –λογικά- και τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο Ντέιβιντ Μπλατ άφησε εκτός αποστολής και τον Δημήτρη Αγραβάνη. Αντίθετα, συμπεριέλαβε κανονικά την πλέον πρόσφατη άφιξη, τον Μπριαντέ Ουέμπερ. Αν το scouting  report που τον συνοδεύει άλλωστε βγει αλήθεια, θα χρειαστούν και με το παραπάνω οι ικανότητές του στην άμυνα με τους «κοντούς» που έχει η Αναντόλου Έφες όπως ο Λάρκιν, ο Μπομπουά, ο Μίτσιτς ή ακόμη και ο Μπαλμπάι. Όχι πως όσο... ανεβαίνουν τα ύψη μειώνεται ο κίνδυνος: Σίμον, Άντερσον, Μοερμάν, Ντάνστον, Πλάις... Ο Εργκίν Αταμάν έχει στα χέρια του ένα γεμάτο ρόστερ που φέτος παίζει και καλό μπάσκετ. Τώρα κατά πόσο οι τραυματισμοί, όχι σοβαροί ωστόσο, των Μίτσιτς  και Μοερμάν θα επηρεάσουν την τούρκικη ομάδα, μένει να φανεί. Και οι δύο ωστόσο αναμένεται να αγωνιστούν.

Ο πρώτος γύρος

Ο Ολυμπιακός τα είχε καταφέρει μια χαρά απέναντι στην Αναντόλου Εφες στον πρώτο γύρο και είχε φτάσει στη νίκη με 88-81. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε αφήσει το παρκέ αγγίζοντας το double double (15π.  με 7/7 δίποντα και 9 ριμπάουντ), ο Γιώργος Πρίντεζης είχε κάνει το double double (10π, 11ρ), διψήφιοι ήταν και οι Σπανούλης, Στρέλνιεκς, ΛεΝτέι με 10 πόντους έκαστος, ο Κώστας Παπανικολάου πάλι ήταν πανταχού παρών με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Άξελ Τουπάν με 19 πόντους και 4/6 τρίποντα! Κι επειδή λέγαμε για τους κοντούς, ο Λάρκιν είχε σημειώσει 24 πόντους και ο Μίτσιτς 20. Ο πρώτος με 7/10 δίποντα, ο δεύτερος με 4/7 τρίποντα!

Το μάτι στους αριθμούς

Το αγωνιστικό είναι το παζλ που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι προπονητές των δύο ομάδων, ελπίζοντας πως τα κομμάτια που έχουν στην διάθεσή τους θα βρεθούν να εφάπτονται τέλεια. Υπάρχουν όμως και τα άλλα... μαθηματικά. Αυτά που μπορεί να σε οδηγήσουν στα play offs ή να σε αφήσουν θεατή στη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Αναντόλου Έφες δείχνει πως φέτος, για πρώτη φορά, τα χρήματα που δαπάνησε έπιασαν τόπο. Είναι σταθερά στην τέταρτη θέση παίζοντας μάλιστα ένα λίαν ελκυστικό μπάσκετ. Βρίσκεται στο 14-8 με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει έδαφος τον τελευταίο μήνα με τρεις συνεχόμενες ήττες (από Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ). Βρίσκεται πια στην 6η θέση με ρεκόρ 12-10. Το ίδιο εύκολα βλέπει την πρώτη πεντάδα (η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο 13-9), το ίδιο εύκολα μπορεί να βρεθεί και εκτός, αν αναλογιστεί κανείς πως ένα σκαλί πιο κάτω με μια νίκη διαφορά (11-11) βρίσκονται Μπάγερν Μονάχου, Μπασκόνια και Αρμάνι Μιλάνο. Οι αριθμοί αυτοί και μόνο, χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη ανάλυση δείχνουν ξεκάθαρα της αναγκαιότητα της νίκης.

Τι τον περιμένει

Η συνέχεια δεν είναι και τόσο εύκολη για τον Ολυμπιακό. Την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά έχει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας με Μπουντούστνοστ και Αρμάνι Μιλάνο και τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχει Μπάγερν εντός, Γκραν Κανάρια εκτός (στην διπλή εβδομάδα), Ζαλγκίρις εντός και Νταρουσάφακα εντός.

Είναι και οι διαιτητές

Η τριπλέτα που θα διευθύνει τον αγώνα αποτελείται από τους Γιαβόρ, Πέρεθ και Λαουριναβίτσιους. Η παρουσία του δεύτερου έχει φέρει τα δικά της σχόλια, καθώς είναι ένας από τους τρεις διαιτητές που σφύριζαν στον τελικό του Copa del Rey και έχει οδηγήσει την Ρεάλ Μαδρίτης σε δηλώσεις που φέρνουν σε... Ολυμπιακό για αποχώρηση από το πρωτάθλημα της χώρας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ