21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Να περάσει ο ε-ΠΟ-μενος

Παρά την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και την ταλαιπωρία του ταξιδιού της στο Πο, η ΑΕΚ πήρε με σχετική άνεση αυτό που ζητούσε κόντρα στην ελλιπή Ορτέζ. Τη νίκη με 79-67, η οποία τη διατηρεί στην κορυφή του Β΄ομίλου του BCL και την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Χάποελ Ιερουσαλήμ με σκοπό να μείνει μόνη της στην πρώτη θέση. Η καλή άμυνα ήταν και πάλι το κλειδί για τη νίκη, ενώ στην επίθεση τέσσερις παίκτες τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Παίζοντας υποδειγματικά και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Χρυσικόπουλο να ξεκινά "ζεστός" στην επίθεση και τον Λάνγκφορντ να κάνει τα δικά του, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 20-6 στο 5' δείχνοντας από την αρχή ποιος ήταν το αφεντικό του αγώνα. Η Ορτέζ προσπάθησε να επιτεθεί μέσα στη ρακέτα περνώντας την μπάλα κυρίως στον Κορνεγί, ο οποίος σταδιακά έκανε σημαντική ζημιά στην άμυνα της Ένωσης φορτώνοντας τους παίκτες της ελληνικής ομάδας με φάουλ. Ο Κακλαμανάκης έφτασε πρώτος τα τρία, ενώ γρήγορα έκανε τρία και ο Σλότερ με αποτέλεσμα να προκύψει πρόβλημα για τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Όμως, όσο ο Λάνγκφορντ και ο Χρυσικόπουλος έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι, τα πράγματα ήταν απλά για την ΑΕΚ, η οποία στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε με 30-11. Μετά όμως κόλλησε. Ο Λάνγκφορντ δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο δεκάλεπτο, βγήκε κάποια στιγμή και ο Χρυσικόπουλος για να πάρει ανάσες και καθώς ο Ρέι ξεκίνησε μουδιασμένα παίζοντας στο "2" και ο Σαντ Ρος δεν ήταν καλά, η Ένωση άρχισε να αντιμετωπίζει επιθετικό πρόβλημα. Η Ορτέζ βρήκε τρόπους να σκοράρει με τους ψηλούς, αλλά και με τον Ντέτμον, που ανέβασε λίγο την απόδοσή του, μείωσε 32-23 στο 14' και για περίπου 2 λεπτά διατηρούσε σε αυτό το επίπεδο τη διαφορά και έδειχνε διάθεση να γίνει απειλητική.

Όμως η περιφερειακή άμυνα της ΑΕΚ ήταν αρκετά πιεστική, ειδικά όταν σε θέση πόιντ γκαρντ έπαιζε ο Τσάλμερς. Και με αφετηρία ένα τρίποντο του Ρέι, που έκανε το 39-27 στο 16', άρχισε πάλι να ξεφεύγει, καθώς μάλιστα το δίδυμο Γιάνκοβιτς-Ματσιούλις κάτω από τα καλάθια φάνηκε να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση μέσα στη ρακέτα. Ο Ρέι, ο Σαντ Ρος και ο Ματσιούλις έδωσαν επιθετικές λύσεις στο τέλος του ημιχρόνου και η ΑΕΚ μπόρεσε να ξεφύγει και πάλι στο τέλος του πρώτου 20λέπτου με 49-31.

Κορνεγί και Καβαλιέρ έκαναν ζημιά στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου χτυπώντας την κακή άμυνα της ΑΕΚ στα πικ εν ρολ και η Ορτέζ μείωσε κάπως τη διαφορά, όμως η Ένωση κατάφερνε να τη διατηρεί σε διψήφια τιμή, καθώς έβρισκε λύσεις στην επίθεση. Ο Τσάλμερς διαχειριζόταν καλά το παιχνίδι από τη θέση του πόιντ γκαρντ, Λάνγκφορντ και Χρυσικόπουλος εξακολουθούσαν να είναι οι αιχμές του δόρατος και η ΑΕΚ συνέχιζε να είναι το αφεντικό του αγώνα, παρόλο που η άμυνά της δεν ήταν τόσο καλή, ειδικά μέσα στο καλάθι. Το τρίτο φάουλ του Τσάλμερς ανάγκασε τον Παπαθεοδώρου να βάλει ξανά τον Ρέι, ταυτόχρονα όμως πέρασε και πάλι σε θέση "4" ο Ματσιούλις και η άμυνα μέσα στη ρακέτα βελτιώθηκε πολύ. Και καθώς ο Σαντ Ρος είχε εξουδετερώσει τον Ντέτμον, η ΑΕΚ προηγήθηκε ξανά με 67-50 λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, που έληξε με 67-52.

Ένα τρίποντο του Ρέι κι ένα λέι απ του Σαντ Ρος ανέβασαν τη διαφορά στους 20 πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (72-52) κι από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν είχε επιστροφή. Η ΑΕΚ έπαιζε καλή άμυνα με τους Σαντ Ρος και Ματσιούλις να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι και διατήρησε τον έλεγχο, παρόλο που στην επίθεση δεν έλειψαν τα λάθη και οι κακές επιλογές, καθώς ο Λάνγκφορντ είχε βγει εκτός κλίματος αγώνα. 

Ο Ρέι με τρίποντο έκανε το 75-54 στο 33' και παρά το ότι η ΑΕΚ έμεινε άποντη για τα επόμενα 4,5 λεπτά, η διαφορά δεν έπεσε πάρα πολύ (έφτασε μέχρι το +13 όταν έβαλε δυο βολές ο Ματσιούλις), καθώς η άμυνα ήταν πολύ αποτελεσματική. Έτσι, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτια η ΑΕΚ πήρε στο Πο αυτό που ζητούσε. Τη νίκη.

ΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ: Ο τίτλος απονέμεται από κοινού στους Χάουαρντ Σαντ Ρος και Γιόνας Ματσιούλις, η κοινή παρουσία των οποίων στην πεντάδα βοήθησε τα μέγιστα την ΑΕΚ να παίξει πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και να αποφύγει τις κακοτοπιές. Ο Σαντ Ρος τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Ματσιούλις με 7 πόντους και 5 ριμπάουντ. Οι δυο μαζί είχαν 6 κλεψίματα!

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 12 κλεψίματα έναντι μόλις τριών της Ορτέζ, η οποία έκανε 17 λάθη έναντι 11 της Ένωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ