25.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Να περάσει ο επόμενος! (pics)

Αλώβητο το ΟΑΚΑ μία ακόμη φορά, στο οποίο βρέθηκαν περίπου 15.000 φίλαθλοι! Με εκτέλεση από τα 6μ75 και εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα ο Παναθηναϊκός νίκησε και την Αναντόλου Έφες με το τελικό 90-79 για την πρώτη αγωνιστική του Β' Γύρου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Το 0/4 εντός πεδιάς με το οποίο οι «πράσινοι» μπήκαν στο παιχνίδι ήταν... παραπλανητικό. Η συνέχεια δεν είχε καμία σχέση και οι αριθμοί είναι εδώ για να το αποδείξουν. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με ένα 10/14, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε στους Τούρκους να πάρουν ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ. Αντίθετα, ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τους παίκτες του να παίρνουν δεύτερες επιθέσεις και να τις εκμεταλλεύονται για το 11-4 (5’10’’) και το 23-11 (10’).

Ο Ενγκίν Αταμάν θέλησε να ανακατέψει λίγο την τράπουλα, έκανε αλλαγές, προσπάθησε να βρει λύσεις στη ρακέτα, αλλά μετά το 25-16 (12’), η διαφορά έγινε και πάλι διψήφια και έφτασε ως το +14 (39-25, 17’), διαφορά με την οποία έκλεισε και το πρώτο μισό (47-33,20’) με δράστες από τα 6μ75 στην πρώτη περίπτωση τον Λούκας Λεκαβίτσιους και τη δεύτερη τον Μάρκους Ντένμον και μάλιστα σχεδόν με το άκουσμα της κόρνας.

Δύο ακόμη τρίποντα από Παππά και Λοτζέσκι έστειλαν τη διαφορά στο +19 (70-51, 28'20'') με την Αναντόλου Έφες να μην μπορεί να βρει ρυθμό, αλλά ούτε και συνεχόμενες καλές επιθέσεις, αφού η άμυνα των "πράσινων" ήταν πραγματικά ασφυκτική στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Οι Τούρκοι απάντησαν με ένα 5-0 για το 70-56 (30') καταφέρνοντας να βγάλουν την περίοδο με μηδέν φάουλ! Την ώρα που οι "πράσινοι" είχαν 5/6 τρίποντα στο ίδιο διάστημα και 10/16 συνολικά!

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από την Αναντόλου Έφες ως το τέλος της αναμέτρησης με τα σουτ τριών πόντων να συνεχίζουν να βρίσκουν το στόχο (78-62, 32'). Ο Νίκος Παππάς ήταν εκεί τις δύο φορές που προσπάθησαν οι Τούρκοι να μειώσουν και αποθεώθηκε και αυτός με τη σειρά του από τον κόσμο, όπως είχε κάνει νωρίτερα και μάλιστα μετά από δύο συνεχόμενες άστοχες προσπάθειες, για τον Κέι Σι Ρίβερς.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Τα σουτ τριών πόντων... Απλά πράγματα. O Παναθηναϊκός είχε πάνω από 62% στο τέλος της τρίτης περιόδου και άφησε το παρκέ με το εξίσου εντυπωσιακό 14/26 (53,9%). Και αυτό χωρίς να έχει ευστοχήσει ούτε σε ένα ο Κέι Σι Ρίβερς.

ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Νικ Καλάθης έδειξε για μία ακόμη φορά γιατί είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Παναθηναϊκού, μένοντας μόλις μία ασίστ μακριά από το double double (17π, 9α), παίρνοτας πρωτοβουλίες σε κρίσιμα σημεία και φτάνοντας να παίξει άμυνα ακόμη και στον Ντάνστον! Ο έτερος Νίκος, ο Παππάς, ανέλαβε το ρόλο του εκτελεστή: Κάθε φορά που η Έφες πίστεψε πως θα μπορούσε να πλησιάσει απλά σηκωνόταν και ευστοχούσε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΚΟΡ: Η Αναντόλου Έφες έκανε φάουλ λίγο μετά 15' και μετά ξανά στο 31'45''. Κοινώς για περίπου 17' λεπτά κι ενώ κυνηγούσε στο σκορ σταθερά δεν χρεώθηκε ούτε με ένα φάουλ! Ούτε καν "εσκεμμένα" για να κόψει ρυθμό ή επιθέσεις του Παναθηναϊκού δεν έκανε φάουλ!

Διαιτητές: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Ρίζικ (Ουκρανία), Γιόβτσιτς (Σερβία)

Δεκάλεπτα:  23-11, 47-33, 70-56, 90-79

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ