32.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Να περάσει ο επόμενος

Διαδικαστικού χαρακτήρα θα είναι το δεύτερο παιχνίδι του Άρη με την Ντιναμό Τιφλίδας για την πρώτη φάση των προκριματικών του Basketball Champions League (22/9, 19:00) στο «Nick Galis Hall». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε με άνεση από τη Γεωργία, επικρατώντας με 90-64.

 

Το Σάββατο θα πρέπει απλά να «σφραγίσει» την πρόκριση αλλά στην πραγματικότητα ο Βαγγέλης Αγγέλου και οι παίκτες του θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μέρος της προετοιμασίας τους για τον 2ο προκριματικό γύρο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν στις 25 και στις 28 του μήνα τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Νίζνι.

 

 

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν φανερή από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Άρη να αρχίζει προηγούμενος με 7-0 και παρότι οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 8-12, δεν απειλήθηκε κλείνοντας το δεκάλεπτο με διαφορά εννιά πόντων (15-24).

 

 

Ο Άρης μπήκε ακόμη καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και με σερί 12-4, έστειλε τη διαφορά στους 17 (19-36 στο 13΄) και παρότι η Ντιναμό μείωσε κάπως, ήταν φανερό ότι δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Άρη που εκτελούσε ιδανικά από μέση και κοντινή απόσταση (12/18 δίποντα στο ημίχρονο) με τους Νταλό και Μποχωρίδη να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων έχοντας 12 και 10 αντίστοιχα.

 

Όσο κυλούσε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, τόσο οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να συμβιβάζονται με την ήττα. Με το τέλος της τρίτης περιόδου, η «ψαλίδα» άνοιξε στους 19 (48-67) και παρότι ο Βαγγέλης Αγγέλου έκανε και το σχετικό rotation για να κρατήσει «φρέσκους» τους παίκτες του.

 

 

Ο Άρης όμως συνέχισε να έχει έναν καλό ρυθμό στην επίθεση, ενώ στο πρώτο μισό του παρκέ δεν επέτρεπε στην Ντιναμό Τιφλίδας να κάνει πια, ούτε τα στοιχειώδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο εξάλεπτο της τέταρτης περιόδου, οι γηπεδούχοι είχαν σημειώσει μόλις τρεις πόντους, με αποτέλεσμα ο Άρης να προηγηθεί με 82-51 πριν φτάσει στην επικράτηση με 90-64.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-24, 35-47, 48-67, 64-90

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Μπορίς Νταλό ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες του Άρη που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Πέραν όμως από τους 12 πόντους του και με 4/8 σουτ, ο Γάλλος γκαρντ έδειξε και την άνεση του να συνεισφέρει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, τελειώνοντας το παιχνίδι με τέσσερα ριμπάουντ, πέντε ασίστ και ένα κλέψιμο σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Άρης σούταρε καλύτερα τόσο από μέση και κοντινή απόσταση (55,8% στα δίποντα έναντι 43,3% της Ντιναμό) όσο και από την περίμετρο (38,2% στα τρίποντα έναντι 29,1%) όμως το σημαντικότερο στοιχείο της στατιστικής απεικόνισης του παιχνιδιού, ήταν οι πόντοι από αιφνιδιασμό. Ο Άρης είχε 28 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και η Ντιναμό μόλις τέσσερις, αφού εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία για transition παιχνίδι.

 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντοζάι, Βιτκάουσκας, Μιλίτσεβιτς

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ