31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Να γυαλίζει το μάτι τους

Το τελευταίο του χαρτί στην προσπάθειά του να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ παίζει απόψε (21.15 - ΕΡΤ 2) ο Ολυμπιακός στο «Αμπτί Ιπεκτσί.


Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά τη δεύτερη ήττα τους από την τουρκική ομάδα σε λίγες μέρες και θέλουν να απαντήσουν.


Μια βόλτα από το ξενοδοχείο της ομάδας, είναι ικανή για έναν ουδέτερο παρατηρητή να καταλάβει το πόσο έντονη είναι η προσμονή στα πρόσωπα των παικτών αλλά και του προπονητικού τίμ για αυτό το παιχνίδι.


Χωρίς άγχος και με συγκρατημένη αισιοδοξία το περιμένουν καθώς θεωρούν (δικαίως) ότι προχθές έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας.


Η Εφές είναι σχεδόν βέβαιο ότι δύσκολα θα έχει πάλι μόλις 2/18 τρίποντα, αλλά το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι το τι θα κάνει αυτός στην επίθεση αλλά και στον τομέα της συγκέντρωσης, καθώς τα 18 λάθη στο προηγούμενο παιχνίδι είναι απαγορευτικός αριθμός για τέτοιου επιπέδου αγώνων.

Ενδεχομένως ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος να πάει απόψε με ένα πιο κλειστό ρόστερ, χρησιμοποιώντας σε πρώτη φάση τους παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους.
Είναι δεδομένο ότι μόνο με τα απίστευτα τρίποντα από τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νικήσει εκτός εάν πρόκειται για buzzer beater όπως πέρυσι στο ΟΑΚΑ.


Απόψε ο Kill Bill χρειάζεται στήριγμα αφ’ ενός από τον υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη (κομβική η παρουσία του στην προσπάθεια να ανοίξει την άμυνα της Εφές) και αφ’ ετέρου από τουλάχιστον έναν από τους ψηλούς ξένους (Μιλουτίνοφ, Μπίρτς και Γιάνγκ) που γι ξεχωριστούς λόγους δεν μπήκαν ουσιαστικά στην εξίσωση του προχθεσινού παιχνιδιού. Τέλος απαραίτητο στοιχείο η ενέργεια και η ομαδικότητα του υπόλοιπου ελληνικού κορμού που έλειψε τόσο πολύ σε άμυνα και επίθεση.


Αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση για μια ακόμα φορά ο πρώην Ερυθρόλευκος σέντερ, ο Μπράιαν Ντάνστον θα πάρει εύκολα τον τίτλο του mvp του αγώνα μαζί με την πρόκριση για το φάιναλ φορ.


Η άμυνα ήταν ανέκαθεν το Α και το Ω για τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά απόψε τον ενδιαφέρει να τη εξαργυρώσει και στην επίθεση.


Διότι στο προηγούμενο παιχνίδι κατέβασε το μέσο όρο επίθεσης της Εφές κατά 20 πόντους, υπερίσχυσε στα ριμπάουντ αλλά προδόθηκε από τα λάθη του και φυσικά από την δυσλειτουργία της δικής του επίθεσης.


Παίζοντας 7-8 λεπτά μπάσκετ ο Ολυμπιακός έφτασε στο ματς στον πόντο (61-60 στο 38’ από το -17 που βρισκόταν λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου με 51-34).

Εκεί φάνηκε στα μάτια πολλών παικτών της Εφές το μεγάλο άγχος, αλλά ένα χαμένο ριμπάουντ , μια βολή air ball και ένας πεταμένος αιφνιδιασμός έκριναν το παιχνίδι.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να βάλει από την αρχή απόψε πίεση πάνω στους γηπεδούχους θα έχει τύχη γιατί και αυτοί ψάχνουν ένα φάιναλ φορ μετά από χρόνια και αν μη τι άλλο τουλάχιστον στο ξεκίνημα θα έχουν εξίσου μεγάλη πίεση.

Όλα ή τίποτα λοιπόν για τους πρωταθλητές Ελλάδος που βρίσκονται στην Πόλη σε έναν άτυπο τελικό για αυτούς, καθώς δεν υπάρχει αύριο σε περίπτωση ήττας.

Τα πρόσωπα των παικτών του Ολυμπιακού είχαν χαρακτηριστική ηρεμία όλες αυτές τις ώρες μετά το χαμένο δεύτερο ματς. Αυτή την ηρεμία  χρειάζεται να την μεταφέρουν απόψε και στην ομάδα μαζί με την αυταπάρνηση, το πάθος και την καρδιά.
Στοιχεία που δεν διδάσκονται σε καμία προπόνηση, αλλά είναι έμφυτα σε κάθε παίκτη, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ