23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Να γίνει… ΑΕΚ θέλει ο ΠΑΟΚ (pics)

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ συγκρούονται μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ και ο Προμηθέας Πατρών δοκιμάζεται στην έδρα της Τενερίφης, με… φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν με διαφορά 9π. στο πρώτο ματς, στο κλειστό της Πυλαίας, κι εφόσον οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν να κάνουν την ανατροπή για να περάσουν στους «8» θα πρέπει να ακολουθήσουν το περσινό παράδειγμά των αντιπάλων τους, όταν απέκλεισαν τη Νίμπουρκ έχοντας χάσει στο πρώτο παιχνίδι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, πριν από τα ματς, τα οποία είναι τα εξής…
-Μόνο μία ομάδα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση των πλέι οφ του Basketball Champions League, στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ γνώρισε την ήττα στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της. Ο λόγος για την ΑΕΚ, που έχασε πέρυσι με 98-88 στο ΟΑΚΑ από τη Νίμπουρκ, αλλά κέρδισε στην Τσεχία με 93-82 και πέρασε στους «8».

-Η «Ένωση» έχει κερδίσει τους δεκατρείς από τους τελευταίους δεκατέσσερις αγώνες της στο BCL. Έχει, μάλιστα, κερδίσει στα τελευταία έξι εντός έδρας ματς της. Οι Θεσσαλονικείς, από την πλευρά τους, έχουν γνωρίσει την ήττα στα πέντε από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους μακριά από την Πυλαία. Στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εκτός έδρας νίκες τους, πάντως, έχουν επιβληθεί με διψήφια διαφορά πόντων.
-Καμία άλλη ομάδα, στην ιστορία του Basketball Champions League, δεν έχει κερδίσει περισσότερα παιχνίδια από τους «κιτρινόμαυρους» στα πλέι οφ (8).
-Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έχουν το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα φέτος, καθώς σουτάρουν με μ.ό. 44,9%

ΑΕΚ είναι αήττητη στα τελευταία δέκα παιχνίδια της που ο Ντούσαν Σάκοτα έχει μπει ως αναπληρωματικός (εννέα νίκες, μία ισοπαλία). Σε όλα αυτά τα ματς ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» τελείωσε με διψήφιο αριθμό πόντων.
Φιλ Γκος έχει κατά μέσο όρο 10π. στα τελευταία εννέα παιχνίδια του στο BCL, ενώ είχε σκοράρει κατά μέσο όρο 16π. στα προηγούμενα εννέα.

Ο Προμηθέας Πατρών ταξίδεψε στα Κανάρια Νησιά με την «προίκα» των 12π. από τον πρώτο αγώνα, στο «Δημήτρης Τόφαλος». Η παράδοση είναι υπέρ τους, καθώς καμία ομάδα, στην ιστορία της διοργάνωσης, δεν έχει καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση των πλέι οφ έχοντας χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 10π. στο πρώτο ματς.

Επίσης…
-Οι Ισπανοί έχουν χάσει στα πέντε από τα τελευταία έξι ματς τους στο Basketball Champions League κόντρα σε ελληνικές ομάδες. Παράλληλα, όμως, έχουν να χάσουν σε δύο διαδοχικά παιχνίδια από τη σεζόν 2016-2017 (στο πλαίσιο της 4ης και της 5ης αγωνιστικής).
-Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έχασαν στα τελευταία δύο εκτός έδρας παιχνίδια τους στη διοργάνωση, ενώ στα προηγούμενα πέντε είχαν πανηγυρίσει τέσσερα «διπλά».
-Το συγκρότημα των Καναρίων Νήσων έχει δεχθεί φέτος τα λιγότερα φάουλ ανά ματς (17,6) εν συγκρίσει με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

-Με το Φεράν Μπάσας βασικό η Τενερίφη μετράει δέκα διαδοχικές νίκες. Αντίθετα, στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις της που μπήκε ως αλλαγή έχει να επιδείξει μόλις μία επιτυχία.
Τόνι Μέιερ έχει ποσοστό ευστοχίας φέτος στα τρίποντα 53%, που είναι το καλύτερο ανάμεσα σε όλους τους φόργουοντ που έχουν επιχειρήσει τουλάχιστον τριάντα προσπάθειες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ