17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ναυάγησε και στο Βελιγράδι ο τραγικός Ολυμπιακός

Η κατρακύλα του Ολυμπιακού εκτός έδρας συνεχίστηκε στο Βελιγράδι, όπου ο Ερυθρός Αστέρας χωρίς Φελντέιν και Αντιτς, νίκησε με 89-78, όχι μόνο κυριαρχώντας κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά γυρνώντας το ματς όταν ο Ολυμπιακός με το μοναδικό του ξέσπασμα στο αγώνα βρέθηκε στο +7 στο 32'! Χωρίς αρχή και τέλος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός, πολύ μακριά από τα συνηθισμένα του στάνταρ, με αεράμυνα και τραγικές επιλογές στην επίθεση, επιβεβαίωσε ότι περνάει βαθιά αγωνιστική κρίση και θέλει επειγόντως να... το πάρει αλλιώς. Τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, πρώτη νίκη στην ιστορία του Αστέρα επί του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ήταν απελπιστικός στα 16 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αν και άρχισε συμπαθητικά το ματς στα πρώτα τέσσερα. Με αρνητική άμυνα, επέστρεψε στους Σέρβους και να σουτάρουν ανενόχλητοι, αλλά και να κάνουν... περιπάτους μέσα στη ρακέτα και έτσι, το 6-10 στο 3'30'' έγινε 18-10' στο 6' με Ρότσεστι και Ντάνγκπουμπιτς να σκοράρουν κατά ριπάς.
Το δεκάλεπτο έληξε με 24-20, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός έγινε... ασορτί κακός και στην επίθεση και στο 12'30'' οι Σέρβοι είχαν πάρει διψήφια διαφορά, 31-21. Ο Ενις πήρε τη σκυτάλη στο να εκθέτει την αεράμυνα του Ολυμπιακού και το ότι το ημίχρονο έληξε με μονοψήφια διαφορά, 43-34, οφείλεται σε ένα δίλεπτο που οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πίεσαν λίγο στην άμυνα και δυσκόλεψαν τον αντίπαλο.

Η τρίτη περίοδο άλλαξε άρδην το σκηνικό. Ο Ολυμπιακός μπήκε μια διάθεση να παίξει άμυνα, αλλά στο 22' έγινε μια κομβική φάση. Σε ένα φάουλ που κέρδισε, σωστά για βολές, ο Ρόμπερτς, ο Σέρβος τεχνικός Αλιμπίγεβιτς έκανε... σόου μπουκάροντας στο γήπεδο και αρνούμενος να βγει δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές και αποβλήθηκε. Ο Αστέρας εκνευρίστηκε, ο Ολυμπιακός με τον Ρόμπερτς μπροστάρη στην επίθεση και διαρκώς αυξανόμενη ένταση στην άμυνα και με τον Μιλουτίνοφ αίφνης να γίνεται ανίκητος κάτω από τα καλάθια, βρήκε το πακέτο που έψαχνε. Στο 28' προσπέρασε για πρώτη φορά με 57-58 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +6, 57-63.

Οι Σέρβοι ανέκτησαν την ηρεμία τους, ανασυντάχτηκαν και στο 35' βρέθηκαν και πάλι μπροστά στο σκορ, με 71-68 με μια γρήγορη αντεπίθεση και σερί 10-0 απέναντι στον Ολυμπιακό που έμοιαζε να... έσβησε και πλήρωσε την τραγική βραδιά του ΜακΛιν που μπήκε να δώσει ανάσες στον Μιλουτίνοφ και εγινε παιχνιδάκι στα χέρια των αντιπάλων.

Το 76-71 στο 36' έδειχνε καθαρά άλλη μια ανατροπή στο ματς, με τον Ολυμπιακό να παραμένει τελματωμένος στην επίθεση και να μοιάζει αδύναμος να ακολουθήσει την φούρια των Σέρβων οι οποίοι έφτασαν σε έναν δίκαιο θρίαμβο.

ΔΗΜΙΟΣ: Ο άπειρος Αμερικανίς Ντίλαν Ενις έμοιαζε... διαστημικός απέναντι στην ανύπαρκτη άμυνα του Ολυμπιακού. Σκόραρε όπως και όποτε ήθελε και κυρίως στην τελευταία περίοδο ήταν ο δήμιος του Ολυμπιακού.

ME ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 32 πόντοι που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο, από μια μέτρια ομάδα με δύο βασικούς πάικτες απόντες, αρκούν για να εξηγήσουν πλήρως την εξε΄λιξη του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ