18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νας: “Ο Ντόντσιτς είναι ο καλύτερος 20χρονος που έχω δει στο ΝΒΑ”

Έχει αφήσει εποχή στο παρκέ, αλλά και έξω από αυτό, αφού ποτέ δεν δίστασε να τοποθετηθεί για κοινωνικά ζητήματα ή να αναλάβει δράση. Αυτή τη φορά πάντως η άποψή του ζητήθηκε για έναν παίκτη που δεν είναι καν υπερβολή να χαρακτηρίσει κάποιος "φαινόμενο". Ο Στιβ Νας μίλησε για τον Λούκα Ντόντσιτς και εννοείται πως είχε να πει τα καλύτερα.

"Νομίζω πως είναι ο καλύτερος 2οχρονος που έχει δει το ΝΒΑ. Το παιχνίδι είναι λίγο διαφορετικό από όταν εμφανίστηκε ο ΛεΜπρον. Οι αριθμοί είναι διαφορετικοί λόγω του ρυθμού και του hand check. Αλλά και πάλι... Δεν νομίζω πως ο ΛεΜπρον ήταν τόσο χαρισματικός, δεν ήταν τόσο "δουλεμένος" όσο είναι ο Λούκα στα 20. Ο Λούκα δεν θα γίνει ποτέ ο αθλητής που παραμένει ο ΛεΜπρόν, αλλά είναι ένας μεγάλος αθλητής. Είναι ένας υποτιμημένος αθλητής. Αν παραμείνει υγιής θα βρεθεί σίγουρα στο Hall of Fame".

Ο Νας ρωτήθηκε αν θα ξεπεράσει τον Ντιρκ Νοβίτζκι ως ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών στο ΝΒΑ: "Είναι πιθανό... Σίγουρα, ειδικά αν σκεφτείς τον Ντιρκ όταν ήταν 20 χρονών. Ήταν ήδη καταπληκτικός, αλλά συγκρινόμενος με τον Λούκα; Ο Λούκα βρίσκεται ήδη εκεί από πλευράς σώματος, ενώ ο Ντιρκ είχε να καλύψει και αυτό το έδαφος. Ο Ντιρκ έπαιζε στη Β' Κατηγορίας Γερμανίας και ο Λούκα στην Ευρωλίγκα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μια διαφορετική εποχή. Ο Ντιρκ ήταν κάτι σπάνιο τότε. Τώρα είναι φυσιολογικό να έρχεται ένας παίκτης από την Ευρώπη και να είναι καλός άμεσα. Αλλά ο Λούκα δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Έχει την ευκαιρία να γίνει καλύτερος από τον Ντιρκ και ο Ντιρκ ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που είχαμε ποτέ. Αυτό λέει πόσο απίστευτος παίκτης είναι και πόσο μεγάλο ταλέντο έχει ο Λούκα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ