23.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ναβάρο: «Η Ελλάδα τα κατάφερε, όταν κανείς δεν το περίμενε»

«Συγνώμη, μόνο ισπανικά...» Η απάντηση ήταν χαμογελαστή και έτοιμη για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο στη μικτή ζώνη. Δεν περίμενε όμως πως θα υπήρχε και ισπανική απάντηση. Έτσι, πάντα με το χαμόγελο σταμάτησε και με καλή διάθεση, μακριά από... σταριλίκια έδωσε τις απαντήσεις του στην basketa.gr. Αρχικά για την πρόκριση στους οχτώ του Ευρωμπάσκετ 2017 με νίκη επί της οικοδέσποινας Τουρκίας, βάζοντας και λίγο Ελλάδα στο φινάλε.

"Ηταν ένα παιχνίδι περίπλοκο απέναντι στην Τουρκία εδώ στην Τουρκία ήταν ένα παιχνίδι που είχε πολύ θόρυβο, πολύ δύσκολο, αλλά η ομάδα πήγε πολύ καλά, έπαιξε καλά και πάνω από όλα στην άμυνα. Είναι δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος με 56 πόντους.  Αντιδράσαμε ακόμη και όταν η διαφορά μειώθηκε και μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος."

Ο ίδιος δεν βρίσκεται και στην πρώτη του νιότη. Μάλιστα ήταν εδώ, στην Τουρκία και στο Ευρωμπάσκετ του 2001, μαζί με τον Πάου Γκασόλ. Και δεν κάνει δεύτερες σκέψεις για την Εθνική ομάδα: "Για μένα είναι σαν να βρίσκομαι σε μια δεύτερη οικογένεια αυτή η Εθνική Ομάδα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε πανηγυρίσει επιτυχίες. Σε δυσκολους αγώνες πρέπει να συνεχίσουμε να βγαίνουμε με σωστή νοοτροπία και απόλυτα συγκεντρωμένοι απέναντι σε όλους όπως κάνουμε μέχρι τώρα για να συνεχίσει αυτή η ομάδα να φέρνει επιτυχίες."

Επόμενη στάση; Γερμανία. Για μια θέση τους ημιτελικούς της διοργάνωσης: "Η Γερμανία θα είναι ένας ακόμη δύσκολος αντίπαλος. Διαθέτει έναν παίκτη από τον οποίο περνάνε όλα. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να είμαστε προσεκτικοί σε όλο τον αγώνα. Για να βρίσκεται εδώ, στους προημιτελικούς, σημαίνει πως είναι μια καλή ομάδα και πως αξίζει να βρίσκεται στους οχτώ. Πρέπει να δώσουμε τη δέουσα σημασία και προσοχή στον αγώνα."

Και η Ελλάδα; Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τους περισσότερους παίκτες, απέναντι στους οποίους παίζει εδώ και πολλά χρόνια: "Για πολλούς έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας μια ομάδα που ήταν πρώτη στον όμιλό της και καλή όπως η Λιθουανία. Έχει μεγάλους παίκτες όμως, που ξέρουν να παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι και είναι έμπειροι . Νίκησαν όταν χρειάστηκε, κέρδισαν μεγάλη αυτοπεποιθηση στα δύο τελευταία παιχνίδια και όταν ίσως κανείς δεν το περίμενε αντέδρασε. Αλλά θα πω πως αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δική μου ομάδα."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ