22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Νίμπουρκ: Ασταμάτητη εντός συνόρων, ψάχνει την καταξίωση εκτός (vids+pics)

Η κλήρωση για την ΑΕΚ έφερε στο δρόμο της την Νίμπουρκ, μία ομάδα που δεν έχει αντίπαλο στην χώρα και στο Champions League μοιάζει να τα πηγαίνει εξίσου περίφημα, σε ένα ενδιαφέρον «ζευγάρωμα».

Θα μπορούσε να πει κανείς, με μία δόση υπερβολής, πως έχει επιβάλει... δικτατορία στην χώρα της, από το 2004 δε σταματά να σηκώνει την κούπα στο πρωτάθλημα. Το ίδιο δείχνει πως θα συμβεί και φέτος, αφού προηγείται στη βαθμολογία με ρεκόρ 21-0 και αποδεικνύει εκ νέου πως αντίπαλο δεν έχει. Ποιο είναι το επόμενο «βήμα» τότε; Μα φυσικά, η δημιουργία μίας οντότητας και στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο λόγος γίνεται για την Νίμπουρκ, την οποία η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους «16» του Champions League. Η τσεχική ομάδα θα βρει μπροστά της για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν ελληνική ομάδα, αφού στην πρώτη φάση που τελείωσε προ ολίγου, αντιμετώπισε τον Άρη, και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. 99-70 στην έδρα της και 71-65 στο «Αλεξάνδρειο» για το «δύο στα δύο», ήταν ο απολογισμός της ομάδας από την ομώνυμη πόλη την Τσεχία, στα 59 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την Πράγα.

Στον 4ο όμιλο, μάλιστα, είχε καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη θέση μαζί με την Μπεσίκτας. Υστερούσε, ωστόσο, στη μεταξύ τους ισοβαθμία, με αποτέλεσμα την κορυφή να κατακτήσει το σύνολο του Ουφούκ Σαρίτσα. Όλα αυτά, τη στιγμή που ο επί χρόνια προπονητής της ομάδας, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, αποφάσισε να αποχωρήσει για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Εθνική της χώρας. Οι βάσεις, όμως, είναι δυνατές σε αυτό το σύλλογο και με προπονητή τον Ορέν Αμιέλ, πλέον, ονειρεύεται την ευρωπαϊκή καταξίωση.

Η κλήρωση, άλλωστε, έβγαλε καλό «ζευγάρωμα» και για τους «8», καθώς ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα συναντήσει την Νεπτούνας ή τη Στρασμπούρ στα προημιτελικά. Και αυτό έρχεται ακριβώς στα μέτρα των Τσέχων, που με ηγέτη τον εξαιρετικό σκόρερ Κέντρικ Ρέι (14 π., 36.4% τρ.) και έντονο το ντόπιο στοιχείο, αφού αρκετοί από τους παίκτες τους απαρτίζουν την Εθνική, όπως ο Μπέντα, ο Πούμπρλα και ο Χρούμπαν, θέλουν την υπέρβαση.

Δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα, άλλωστε, που θα μπορούσε να διεκδικήσει η Νίμπουργκ. Το πρωτάθλημα έχει γίνει μία... συνήθεια, άρα δε θα ήταν παράξενο να τη δούμε να δίνει αυτή την εποχή «βάρος» στο να πετύχει κάτι καλό στο Champions League. Και ποιος ξέρει; Με την κλήρωση που βρήκαν μπροστά τους, τόσο η ίδια όσο και η ΑΕΚ, τα όνειρα για Final Four δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτικά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ