19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νίμπουρκ-ΠΑΟΚ 71-75: Τεράστια ανατροπή με Γκρίφιν(pics,vids)

Ο ΠΑΟΚ γύρισε απο το -15 στην τέταρτη περίοδο, νίκησε τη Νίμπουρκ με 71-75 στην Τσεχία και μπήκε δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης. Φανταστικός για τον «δικέφαλο του βορρά» ο  Μάλκολμ Γκρίφιν που είχε 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης ο Μάρβιν Τζόουνς με 18 πόντους και την κρίσιμη άμυνα με την τάπα στο ταμπλό στο τέλος, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Τζερμέιν Λαβ. Για τους Τσέχους, ξεχώρισαν οι Τζέρικ Χάρτνινγκ και  Ντιμίτρι Ρίβερς με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει 2-2 ρεκόρ και θα τα παίξει όλα στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια. 

 

Οι ομάδες μπήκαν στην αναμέτρηση απόλυτα συγκεντρωμένες, με καμία από τις δύο να αποκτά κάποιο σημαντικό προβάδισμα.Ήδη από την πρώτη περίοδο είχαμε 4 εναλλαγές στο προβάδισμα, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει ισόπαλο 21-21. Το σκηνικό, όσον αφορά το προβάδισμα, δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στην δεύτερη περίοδο. Η Νίμπουρκ έβρισκε δεύτερες επιθέσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ (9 στον αριθμό) ενώ ο ΠΑΟΚ έβρισκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και απο τις συνεργασίες των Μάλκολμ Γκρίφιν (10 πόντους 2 ασίστ) και Μάρβιν Τζόουνς, που είχε 9 πόντους και 4 ριμπάουντ στο ημίχρονο. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους Τσέχους να προηγούνται με 40-37. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνα τους, βρήκαν πόντους κοντά στο καλάθι της ελληνικής ομάδας και με τους Χρούμπαν και Ρίβερς να αποτελούν κύρια πηγή κινδύνου, πήραν μια διψήφια διαφορά πόντων. Έφτασαν στο + 12, με την τρίτη περίοδο να λήγει με το σκορ στο 61-49. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, οι γηπεδούχοι με τρίποντο έκαναν το 64-49, με το +15 να είναι η μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση. Αυτό ίσως ξύπνησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης έτρεξε ένα σερί 26-7!!! Με το σκορ στο 71-70, ο Λαβ με καλάθι και φάουλ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 71-73, ενώ στην επόμενη φάση ο Τζόουνς σταμάτησε με ένα εντυπωσιακό μπλοκ τον Χάρντινγκ. Στη συνέχεια άλλες δύο βολές του Λαβ έγραψαν το τελικό 71-75.

 

ΑΠΟ ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΩΡΑΙΟΣ: Ο Τζερμέιν Λαβ. Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ ήταν αρνητικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης καθώς δεν είχε σκοράρει ούτε ένα καλάθι εντός πεδιάς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως δήλωσε παρόν, με ένα καλάθι και 3/3 βολές, έβαλε τους κρίσιμους τελευταίους πόντους, δίνοντας το σπουδαίο διπλό.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩN: Οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν ισάξιες σε όλες τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά, τα 4 περισσότερα λάθη που είχε η Νίμπουρκ (13-9) σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, αλλά και οι 17 εύστοχες βολές των φιλοξενούμενων ήταν λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά.

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ