20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Νίκου στο Basketa.gr: «Μπορούμε ακόμα καλύτερα» (pics)

O «μπαμπάς» του Ψυχικού, Θωμάς Νίκου, μίλησε στο Basketa.gr για την έως τώρα πορεία τους στην Α2 και τη συνέχεια, που ατενίζει με αισιοδοξία.

Το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα δεν κατάφερε να «σταματήσει» το Χολαργό, τον οποίο υποδέχθηκε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α2. Στο κατάμεστο κλειστό του Ψυχικού, στο οποίο βρέθηκαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων, οι γηπεδούχοι έδωσαν μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του ροζ φύλλου, ήταν μέσα στη διεκδίκησή του μέχρι και το ημίχρονο, αλλά το δεύτερο μέρος άνηκε στους παίκτες του Στέργιου Κουφού. Ο 37χρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στο Basketa.gr, εξήγησε τι δεν πήγε καλά και χάθηκε η νίκη στο σαββατιάτικο (18/11) παιχνίδι: «Ήμασταν κοντά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο αντίπαλος ξέφυγε. Πιστεύω πως δεν ανταποκριθήκαμε στην προσωπική άμυνα, γιατί η ομάδα του Χολαργού παίζει ελεύθερο μπάσκετ με πολύ παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Εμείς δεν ήμασταν καλοί στην προσωπική άμυνα, με αποτέλεσμα ο Χολαργός να βρει εύκολα δίποντα και αρκετά καλάθια με φάουλ κι έτσι να πάρει διαφορά».

Αυτή ήταν η τρίτη συνολικά, και πρώτη στην έδρα τους, ήττα των «σκίουρων» στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Ο Χολαργός «άλωσε» το Ψυχικό για πρώτη φορά φέτος (οι άλλες δύο ήττες ήταν από το Περιστέρι και τον Εθνικό σε «Ανδρέας Παπανδρέου» και «Π. Σαλπέας» αντίστοιχα, με το Θωμά Νίκου να συμπληρώνει: «Έτσι όπως είναι το φετινό πρωτάθλημα της Α2, όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχει εκτός προγράμματος νίκη ή ήττα. Εμείς παλεύουμε σε όλα τα ματς, δεν τα καταφέραμε σήμερα (χθες, 18/11), αλλά δεν μπορείς να πεις και έκπληξη το αποτέλεσμα. Ο Χολαργός είναι πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει. Σίγουρα, είναι εκ των φαβορί για την άνοδο, έχει πολλούς καλούς παίκτες, έχει έμπειρο προπονητή και δείχνει και μες στο γήπεδο την ποιότητά του».

Στη φετινή, πολύ δύσκολη, Α2 ο στόχος του Ψυχικού είναι ξεκάθαρος και τον υπενθύμισε ο έμπειρος γκαρντ, που το καλοκαίρι αποχώρησε ύστερα από τρία χρόνια για να μεταγραφεί στο Δούκα, αλλά μετά τα όσα έγιναν στον ΑΣΕΔ επέστρεψε. «Ο δικός μας στόχος όπως τέθηκε από την αρχή, επειδή είμαστε καινούρια ομάδα με πολλά νέα παιδιά, είναι η γρήγορη παραμονή και η αποφυγή των πλέι άουτ», ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν παραδεχθεί για την παρουσία του στους «κυανοκίτρινους»: «Φέτος, είναι η τέταρτη χρονιά μου και νομίζω πως και λόγω ηλικίας και λόγω εμπειρίας είμαι ο «μπαμπάς» αυτής της ομάδας».

Όσον αφορά στο εάν είναι ικανοποιημένος από αυτό το 3-3, που έχουν μέχρι στιγμής, προανήγγειλε… εκπλήξεις, καθώς τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα: «Η πορεία που κάνουμε μέχρι στιγμής είναι αξιόλογη, αλλά μπορούμε ακόμα καλύτερα. Όλα τα παιδιά προσπαθούν, δίνουν όλο τους το «είναι» και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Πιστεύω πως σε βάθος χρόνο μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

   



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ