20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νίκος Μοσχοβάκης στο Basketa: «Με εξίταραν ο Γλαύκος και η κατηγορία»

Ο Γλαύκος πέτυχε την πρώτη νίκη του για τη φετινή σεζόν στη Β΄ Εθνική κάνοντας το 1-4, με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Νίκο Μοσχοβάκη, που ένα μεγάλο σουτ «λύτρωσε» το σύνολο του Χρήστου Μυριούνη.

Μιλώντας στο Basketa.gr, ο Νίκος Μοσχοβάκης εξήγησε ποια ήταν τα στοιχεία που χάρισαν στον Γλαύκο τη νίκη, τη σχέση του με την Αχαγιά, όπου πέρασε τα δύο προηγούμενα χρόνια αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν το περασμένο καλοκαίρι στην έτερη πατρινή ομάδα. 

Πετύχατε μία μεγάλη νίκη, ίσως καθοριστική για τον Γλαύκο και μάλιστα με ένα δικό σου σουτ. Τι συναισθήματα σου αφήνει αυτή η εξέλιξη;

Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε , και πραγματικά όποιος κι αν έβαζε το τελευταίο σουτ θα ήταν το ίδιο για εμένα. Μέχρι βέβαια να φτάσουμε στο τελευταίο έχουν προηγηθεί πόσα ακόμη από τους συμπαίκτες μου, απλά έτυχε να βρεθώ εγώ στο τέλος.

Πριν το αγώνα, αισθανόσασταν μεγαλύτερη πίεση λόγω του γεγονότος πως αν χάνατε θα βρισκόσασταν από νωρίς στο 0-5;

Σίγουρα είχαμε πίεση γιατί ανεξαρτήτως του αν παλέψαμε ή αν παίξαμε καλά σε πολλά παιχνίδια, το σκορ ήταν στο 0-4. Οπότε για ψυχολογικούς αλλά κυρίως βαθμολογικούς λόγους έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι οπωσδήποτε.

Σε ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα βρισκόσασταν πίσω στο σκορ. Πως θα έλεγες ότι βρήκατε τις λύσεις για να φτάσετε τελικά στη μεγάλη νίκη;

Γενικώς σε όλα τα παιχνίδια έχουμε δείξει ότι στο δεύτερο ημίχρονο παίζουμε καλά και ανεβάζουμε στροφές. Σήμερα ίσως είχαμε και πιο καθαρό μυαλό σε κάποιες επιλογές προς το τέλος του αγώνα και γι’ αυτό τα καταφέραμε και φύγαμε με τη νίκη.

Μετά από δύο εξαιρετικά χρόνια στην Αχαγιά, πως αποφάσισες το καλοκαίρι να φύγεις και για ποιο λόγο επέλεξες τον Γλαύκο;

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν , επέλεξα τον Γλαύκο γιατί είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια για τους ανθρώπους του, πράγμα που διαπίστωσα στη συνέχεια και μόνος μου. Με πλησίασαν με πολύ ωραίο τρόπο  και φυσικά έπαιξε και σημαντικό ρόλο το γεγονός πως ο Γλαύκος αγωνιζόταν σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Σε αυτά τα δύο χρόνια φάνηκε να έχεις και ένα συναισθηματικό δέσιμο με την Αχαγιά. Συνεχίζεις να παρακολουθείς την πορεία της και αν ναι ποια είναι η γνώμη σου για τη νέα προσπάθεια που κάνει, δείχνοντας τις φιλοδοξίες της με την απόκτηση του Άγγελου Τσάμη;

Στην Αχαγιά πέρασα δυο από τα καλύτερα χρόνια της μπασκετκής μου πορείας. Ήμασταν πολύ δεμένοι όλοι  μεταξύ μας, η διοίκηση, οι παίκτες και γενικά όλοι. Φέτος έχουν πάει παιδιά που είναι φίλοι μου, έχω υπάρξει και συμπαίκτης με κάποιους, και εννοείται πως θέλω να πάνε όσο καλύτερα γίνεται . Θεωρώ πως θα είναι από τους διεκδικητές για την άνοδο  και εύχομαι να το επιτύχουν! 

Η ομάδα κάνει μία νέα προσπάθεια με έναν νέο προπονητή. Ποια είναι η άποψή σου για τον Χρήστο Μυριούνη, και ποια η σχέση σου με τον κόουτς;

Η γνώμη μου για το κόουτς είναι πάρα πολύ καλή. Είναι τίμιος , εργατικός και προσπαθεί να μας βελτιώνει συνεχώς. Προσπαθεί να είναι δίπλα μας πραγματικά και γι΄αυτό η σχέση μου μαζί του είναι άριστη. Πιστεύω πως παρόλο που έχουν έρθει τόσα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή θα δικαιωθεί στο τέλος.

Φέτος βρίσκεσαι σε καινούρια ομάδα και διαφορετική κατηγορία. Ποιες θα έλεγες ότι είναι οι φιλοδοξίες σου ομαδικό και ατομικό επίπεδο;

Μια νέα αρχή σε καινούρια ομάδα, πόσο μάλλον σε καινούρια κατηγορία θέλει το χρόνο της, κυρίως όσον αφορά στην προσαρμογή μου. Εγώ πάντα προσπαθώ για την ομάδα και θέλω να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή στην Β’ Εθνική. Σε ατομικό επίπεδο προέχει να έχω υγεία και να μπορώ να βοηθάω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ, είτε αυτό σημαίνει σκορ, είτε άμυνα .

photo credit : Δημήτρης Τρασάνης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ