17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκος Κόκκαλης στο basketa.gr : «Δεν νιώθω καθοδηγητής, στον Τρίτωνα με εμπιστεύονται»

Σε μερικές ημέρες ο Νίκος Κόκκαλης θα μπει στα 35 του χρόνια, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν από τους καλύτερους σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α2, κάνοντας το με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες.

Αυτό έπραξε και χθες (1/2) στο κλειστό «Στ.Βενέτης», όπου με μια εκπληκτική εμφάνιση (32 π., 5/10 τριπ.,12 ριμπ., 4 ασίστ, 3 κλεψ., 36 αξιολόγηση), οδήγησε τον Τρίτωνα στην σπουδαιότερη νίκη της ιστορίας του, και σε μια νίκη απέναντι στον ισχυρό Διαγόρα Δρυοπιδέων, αλλάζοντας του ουσιαστικά την μοίρα, και δίνοντας του ώθηση στη μάχη της παραμονής.

Ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος έχει 16,9 πόντους και 4,6 ριμπάουντ σε 16 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, μιλώντας στο basketa.gr,  αναφέρθηκε στους λόγους που διάλεξε τον Τρίτωνα, τόνισε ότι δεν έχει τον ρόλο του καθοδηγητή, αναφέρθηκε στην πρώην το ομάδα, ενώ ως επιχειρηματίας (διατηρεί ένα επιτυχημένο καφέ - μπαρ στον Βύρωνα) μίλησε για την πορεία του μπάσκετ στην Ελλάδα και τα δυο τουλάχιστον χρόνια που θέλει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τρίτωνας πήρε μια νίκη που ελάχιστοι πίστευαν, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα που το αλλάζει πορεία. Αλήθεια πως καταφέρατε να σταματήσετε μια ομάδα που στην έδρα της έχει κερδίσει ομάδες της Α1 : «Θεωρώ πως είχαμε πολύ καλό και ξεκάθαρο πλάνο στο πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους πολύ καλούς παίκτες του διαθέτει ο Διαγόρας. Σε συνάρτηση με την καλή άμυνα που παίξαμε, ήρθε και ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι από όλη την ομάδα, το οποίο μας έφερε αυτή τη σπουδαία νίκη».

Σε αυτή την ιστορική νίκη ήσουν συγκλονιστικός με 32 πόντους, 12 ριμπάουντ και 36 βαθμούς αξιολόγησης. Πως ήρθε αυτή η εμφάνιση , που μετά τους 39 πόντους που είχε πετύχει σε ένα παιχνίδι του Εθνικού με τον Αρκαδικό αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην Α2 : «Η αλήθεια είναι ότι έχω την μπάλα στα χέρια μου αρκετά ,οπότε αυτό με βοηθάει να βρίσκω ρυθμό και σε συνδυασμό με την ευστοχία σε βολές και τρίποντα ήρθε αυτή εμφάνιση.Με εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση».

Ήταν αυτή η εμφάνιση μια προσωπική απάντηση στον Διαγόρα, από τη στιγμή που δεν συνέχισες στην συγκεκριμένη ομάδα για δεύτερη σεζόν : «Σε καμία περίπτωση, το μόνο με ενδιαφέρει είναι να πετύχω τους στόχους με την φετινή μου ομάδα. Δυστυχώς έχω μάθει να αλλάζω ομάδες όλα αυτά τα χρόνια αλλά ευτυχώς όταν φεύγω, φεύγω ως φίλος».

Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεσαι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν, πως και την φετινή σεζόν διάλεξες μια ομάδα που έχει στόχο την παραμονή : «Σ’ αυτή τη δουλειά έχει σημασία να νιώθεις ότι ο άλλος σε θέλει. Ο Τρίτωνας μου έδειξε ότι πραγματικά με ήθελε στην ομάδα, το έδειξε το καλοκαίρι και αυτό μου αρκεί στην ηλικία που είμαι. Όπως ανέφερες, δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, οπότε δε μου κάνει διαφορά αν θα παίζω σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί ή σε μια ομάδα που έχει στόχο την παραμονή».

Στα 35 σου χρόνια δεν έχεις τίποτα να αποδείξεις. Πως είναι η κατάσταση στην ομάδα σας, και αν αισθάνεσαι καθοδηγητής της : «Δεν ξέρω αν νιώθω καθοδηγητής, βασικά δεν ξέρω αν με νιώθουν ως καθοδηγητή τα παιδιά.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας σε αυτή την κατηγορία προσπαθώ να τους βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Πως βλέπεις την μάχη της παραμονής, που θεωρείς θα κριθεί : «Είναι τόσες πολλές οι εκτός προγράμματος νίκες αλλά και εκτός προγράμματος ήττες των ομάδων, γεγονός που μπερδεύει την κατάσταση. Βλέπουμε κάθε ομάδα να έχει ευκαιρία να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα που νιώθω πως ότι και να πούμε τώρα είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα».

Τέλος, όντας επιτυχημένος επιχειρηματίας, πως βλέπεις το μπάσκετ στην Ελλάδα, και ποιοι οι δικοί σου στόχοι ως αθλητής : «Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει μια φθίνουσα πορεία. Όσοι ασχολούνται με το χώρο ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ και δε νομίζω ότι χρειάζεται να να το αναλύσουμε παραπάνω. Εγώ έχω μία επιχείρηση εδώ και εξίμιση χρόνια, ένα καφέ-μπαρ, και το μπάσκετ για μένα πλέον είναι το αγχολυτικό μου. Προσπαθώ να το απολαμβάνω χωρίς βέβαια να φεύγω από το υψηλό επίπεδο, γιατί το μικρόβιο του πρωταθλητισμού υπάρχει ακόμα. Ως αθλητής εύχομαι να είμαι υγιής,να μπορώ να παίξω άλλα δύο χρόνια σίγουρα μπάσκετ και μετά βλέπουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ