18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκος Καμάρας στο Basketa: «Πέρασα μια δύσκολη περίοδο»

Η Καβάλα έκανε την υπέρβαση κόντρα στην Καστοριά πήρε άλλη μια μεγάλη «ανάσα» για την παραμονή στην Α2, με τον Νίκο Καμάρα να μιλάει στο Basketa.gr για το «φιλί ζωής», τη σχέση του με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη και τη δύσκολη περίοδο που πέρασε, με τον τραυματισμό στο δεξί χέρι.

Το να καταφέρει να μείνει σε αυτή την Α2 η Καβάλα, θα πρόκειται ίσως για έναν «άθλο». Όχι, δεν έχει σχέση με τις δυνατότητες της ομάδας, οι οποίες έχουν φανεί και είναι σημαντικές. Παλεύει, όμως, σε ένα από τα πιο ποιοτικά πρωταθλήματα που έχουν υπάρξει, έχοντας συνέχεια απώλειες. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, κάθε νίκη είναι και λόγος έξαλλων πανηγυρισμών, όπως αυτή επί της Καβάλας, που εύκολα παρομοιάζεται ως μια επιτυχία... Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, με τους παίκτες του Ανδρέα Καραπιπερίδη να «κυνηγούν» πια το Μαρούσι σε απόσταση μίας νίκης, για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού.

Ο Νίκος Καμάρας ήταν εξαιρετικός, αποτελώντας νωρίτερα μία εκ των απωλειών που αναφέραμε, λόγω ενός χειρουργείου στο δεξί χέρι τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δείχνοντας πως άφησε πίσω τον τραυματισμό και λογίζεται ως πρωταγωνιστής για τον προπονητή του. Ο ίδιος μίλησε στο Basketa.gr για το θρίαμβο επί των «Γουναράδων» και τη σπουδαία προσπάθεια, που καταβάλλει εναντίον κάθε δυσκολίας η ομάδα του. Αναφέρεται στη δύσκολη περίοδο, όπου δεν μπόρεσε να βοηθήσει λόγω τραυματισμό και στη σχέση του με τον κόουτς Καραπιπερίδη, ενώ εξηγεί και την απόφαση του καλοκαιριού να αγωνιστεί στην Καβάλα.

Νίκο, είστε δύο ομάδες με θεωρητικά διαφορετικούς στόχους. Τι είναι αυτό που δίνει την ώθηση σε αυτή με τον χαμηλότερο στόχο, να διεκδικήσει το ματς από αυτή με τον υψηλότερο στόχο;

Η βαθμολογική μας θέση δε μας δίνει το δικαίωμα να επιλέξουμε παιχνίδια, οπότε πρέπει να κυνηγάμε την νίκη όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Η Καστοριά είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα που κοιτάζει τα playoffs, όμως εμείς δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Τι είναι αυτό που κάνατε καλά αγωνιστικά και νικήσατε την Καστοριά;

Διαπιστώσαμε το πρόβλημα, που έχει η αντίπαλη ομάδα στο περιφερειακό σουτ και ρισκάραμε δίνοντας τους κάποια ελεύθερα σουτ και από την άλλη δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στο να μη δεχτούμε πόντους κοντά στο καλάθι και να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Με δεδομένο αυτό που λέγαμε περί θεωρητικά διαφορετικών στόχων, πιστεύεις ότι αυτή η νίκη σας μετρά «διπλά» έναντι των ανταγωνιστών σας;

Σίγουρα, το να κερδίζεις μια ομάδα που είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και ειδικά όταν αυτή η ομάδα έχει κερδίσει τους περισσότερους από τους ανταγωνιστές σου δίνει μια έξτρα βαρύτητα στην νίκη αυτή.

Η ομάδα δεν έχει αγωνιστεί πλήρης όλη την χρονιά. Θεωρείς, ότι έχει αποτελέσει αυτό τροχοπέδη για μια καλύτερη πορεία;

Από την αρχή της χρονιάς, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να παίξουμε πλήρεις, καθώς υπήρξαν διάφοροι τραυματισμοί οι οποίοι μας ταλαιπώρησαν και αυτό πήγε πίσω την ομάδα μας. Στους τραυματισμούς προστέθηκε, επίσης, το πρόβλημα με τον κοινοτικό και σίγουρα όλο αυτό μας έχει επηρεάσει.

Ο κόουτς Καραπιπερίδης δήλωσε συγκλονισμένος από τη στήριξη του κοινού. Ποια είναι η δική σου άποψη για την παρουσία του κόσμου της Καβάλας όλη την χρονιά;

Στην Καβάλα έχουμε ένα από τα πιο μπασκετικά γήπεδα της Α2 και η παρουσία του κόσμου στο ματς με την Καστοριά ήταν καταλυτική. Από την αρχή της χρονιάς, ο κόσμος της Καβάλας βρίσκεται δίπλα μας και τον θελουμε και στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής.

Ποια είναι η άποψή σου για τον κόουτς Καραπιπερίδη, με δεδομένο ότι είναι ένας νεαρός και ανερχόμενος τεχνικός, καθώς και για τη συνεργασία σας;

Ο κόουτς Καραπιπεριδης είναι ένας ανερχόμενος τεχνικός, ο οποίος δουλεύει με μεγάλη όρεξη και αγάπη, προσπαθώντας να μας προετοιμάσει με τον καταλληλότερο τρόπο στο εκάστοτε παιχνίδι. Η συνεργασία μας είναι αρκετή καλή, καθώς τον κόουτς τον γνωρίζω από όταν βρισκόμουν σε μικροτερη ηλικια.

Τι σε είχε κάνει να δεχθείς την πρόταση της Καβάλας το καλοκαίρι, έχοντας το δικό της στοίχημα στην επιστροφή στην Α2;

Μίλησα με τον κόουτς, μου είπε το πλάνο, καθώς και το πως θέλει να δουλέψει η ομάδα και όλα αυτά με έπεισαν στο να έρθω.

Ήταν δύσκολο για εσένα το διάστημα, που βρέθηκες εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού σου; Πώς ένιωθες εκείνες τις στιγμές;

Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα. Ήταν η πρώτη φορά που εμένα εκτός δράσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως τώρα έχω ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό μου και είμαι έτοιμος να προσφέρω τα μέγιστα, ώστε να πετύχει η ομάδα μου τους στόχους της.

Θεωρείς, ότι η καλή σου εμφάνιση με ένα ποιοτικό αντίπαλο ήταν ένα μήνυμα για τη συνέχεια;

Δουλειά μου είναι να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα μπορώ στην ομάδα και με όσους περισσότερους τρόπους και θα προσπαθήσω να «χτίσω» πάνω σε αυτήν την εμφάνιση, ώστε να παρουσιαστώ ακόμη καλύτερος.

Το «τρένο» της παραμονής δεν έχει χαθεί. Τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα σου, για να το προλάβει και να ξεφύγει τουλάχιστον από την προτελευταία θέση;

Όπως είπα και πριν, η ομάδα κοιτάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο δεύτερο γυρο το πρόγραμμα είναι ευνοϊκότερο σε σχέση με τον πρώτο. Θελουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας και να πάρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε σε αυτήν και να κυνηγήσουμε και κάποια παιχνίδια εκτός έδρας αρχής γενομένης στο ματς του Σαββάτου (23/2) με το Πευκοχώρι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ