17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νίκος Βερτούδος στο basketa.gr : «Οικογένεια μου ο Τρίτωνας»

Ένας Κρητικός στα Σεπόλια...

Ο Νίκος Βερτούδος βρίσκεται για μια πενταετία στον Τρίτωνα, αποτελώντας ένα από τα βασικά κομμάτια του παζλ της προόδου της ιστορικής ομάδας των Αθηνών, η οποία επέστρεψε για τα καλά στα δρώμενα του Ελληνικού μπάσκετ, θέλοντας να κάνει ακόμη ένα βήμα παραπάνω από αυτά που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

Ο 28χρονος γκαρντ ξεκίνησε το μπάσκετ από την γενέτειρα του στο Ηράκλειο της Κρήτης, για να μετακομίσει στην Αθήνα όπου συμμετείχε στο πρόγραμμα του Πλάτωνα, για να ακολουθήσουν Δούκας, Άλιμος, Μαρκόπουλο, Πρωτέας Βούλας και Ιωνικός Νικαίας, πριν συναντηθεί με τον Μιχάλη Μιχελάκο και τον Τρίτωνα όταν αυτός αγωνίζονταν στην Α' ΕΣΚΑ. Από τότε και ως σήμερα αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας, και πλέον εκτός από αρχηγός αποτελεί και προπονητής στις υποδομές του συλλόγου. Μιλώντας στο basketa.gr κλήθηκε αν η εμφάνιση απέναντι στον Έσπερο Καλλιθέας με τους 23 πόντους και τα 6 τρίποντα ήταν η καλύτερη στην παρουσία του στην ομάδα : «Σίγουρα στα χρόνια της Β' Εθνικής αποτελεί την καλύτερη εμφάνιση. Αισθάνθηκα καλά, βρήκα ρυθμό και κατάφερα να βάλω τα σουτ τα οποία ήταν υπό καλές προϋποθέσεις. Το σημαντικότερο είναι ότι κέρδισε η ομάδα, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο ουσιαστικά χάσαμε την βασική μας πεντάδα με φάουλ στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, και έπρεπε οι υπόλοιπο να βγούμε μπροστά στις παρατάσεις».

Ο Νίκος Βερτούδος αποτελεί τον παίκτη που συνηθίζουμε να αποκαλούμε το προπονητή, παίρνοντας κυρίως αμυντικούς ρόλους. Με τον Μιχάλη Μιχελάκο συνεργάζονται όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά ωριμάζοντας και οι δυο μην τον ομάδα : «Αυτό είναι αλήθεια, όπως ωριμάζει η ομάδα και προοδεύει συμβαίνει και με εμάς. Κάθε χρόνο κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, με αποκορύφωμα την περσινή 4η θέση σε όλη την Β' Εθνική. Εννοείται πως φετινός μας στόχος είναι η άνοδος, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν φαντάζει, σε ένα πρωτάθλημα δύσκολο και απρόβλεπτο. Φέτος δεν υπάρχει Ιωνικός, Διαγόρας ή Περιστέρι που να αποτελούν φαβορί, ενώ για εμάς μεγάλη είναι η απουσία του Νίκου Κούτουλα, τον οποίο περιμένουμε, και μαζί του αλλάζουμε επίπεδο».

Βλέπουμε ότι ο Τρίτων κρατάει την ίδια φιλοσοφία και παίκτες του κορμού του, με τον ίδιο να μας αναφέρει πως φέτος παρουσιάζεται μια νέα ομάδα. Το μυστικό του είναι το οικογενειακό κλίμα και πως οι όσοι έχουν αποχωρήσει μόνο καλά λόγια έχουν να πούνε : «Φέτος αλλάξαμε το ρόστερ μας, και έφυγαν παίκτες πού ήταν αρκετά χρόνια στην ομάδα όπως οι Γκαβανόπουλος, Θυμνιός, ενώ πέρυσι το ίδιο συνέβη και με τον Ανδρεόπουλο. Όσοι βρέθηκαν στον Τρίτωνα έβαλαν το λιθαράκι τους στο οικοδόμημα μας, από τους Κυριακόπουλο και Ζακυνθινό ως και σήμερα. Το μυστικό μας είναι ότι είμαστε οικογένεια, το κλίμα είναι πολύ καλό, και η διοίκηση με όσα μέσα έχει μας παρέχει τα πάντα».

Η ομάδα των Σεπολίων μετά τη νίκη επί του Έσπερου βρέθηκε σε τροχιά ανόδου, με τον Βερτούδο να πλέκει το εγκώμια της ομάδας της Καλλιθέας  : «Θεωρώ ότι ο Έσπερος αποτελεί την καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα. Είναι ομάδα του προπονητή της, με παίκτες που βρίσκονται μαζί από την ΕΣΚΑΝΑ, και γνωρίζουν να λειτουργούν ως ομάδα. Η άνοδος θα κριθεί στις αρκετές ήττες, με το φετινό πρωτάθλημα να είναι πολύ μεγάλο, ένας μαραθώνιος, και θα κριθεί στο ποίος θα αντέξει. Εκτός από εμάς και τον Έσπερο, η Δάφνη Δαφνίου εντυπωσιάζει, ενώ δυνατοί είναι ο Οίακας Ναυπλίου, ο Δούκας, ο Μανδραϊκός με τον Πανερυθραϊκό που θα βρούνε τον δρόμο τους, αλλά και το Παγκράτι που έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς».

Αναπόφευκτα η κουβέντα μας έφτασε και στο κλειστό του Στρέφη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τρίτωνας, με τον έμπειρο γκαρντ να μην κρύβει τα λόγια του : «Το πρόβλημα με το γηπεδικό είναι αστείο. Βλέπουμε τι συμβαίνει στου Στρέφη όταν βρέχει, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι να διορθώσει την κατάσταση», ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του κόσμου που έχει μετατρέψει το κλειστό σε έδρα : «Χρόνο με τον χρόνο έρχονται ακόμη περισσότεροι, μας βοηθούν, δημιουργώντας μια ωραία ατμόσφαιρα».

Με πέντε χρόνια στον Τρίτωνα τον ρωτήσαμε αν πλέον τον θεωρεί οικογένεια του : «Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι πολλές αλλαγές. Στον Τρίτωνα έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές, είμαι μέλος όλης αυτής της πορείας, και το μόνο βέβαιο είναι ότι αποτελεί οικογένεια μου».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ