24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Αρσενόπουλος στο Basketa: «Και μόνο το να παίζεις στον Ολυμπιακό είναι όνειρο»

Ο Νίκος Αρσενόπουλος ήταν «μαγικός» στην επικράτηση του Ψυχικού με τον Απόλλωνα και μίλησε στο Basketa.gr για τη σημασία της νίκης, την επιλογή που έκανε να έρθει στα Βόρεια προάστια το καλοκαίρι και το όνειρο του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και, πάντα, η εξέλιξή του θα παρακολουθείται. Το περασμένο καλοκαίρι, ο ίδιος και ο Ολυμπιακός, που είχε κάνει «κρότο» αποκτώντας τον, αποφάσισαν πως έπρεπε να δοθεί κάπου δανεικός, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας όχι μόνο τον έπεισε να πάει στο Ψυχικό, αλλά του έδωσε και πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία, όπως έκανε με τους 28 του πόντους με 6/12 τρίποντα απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, που έδωσαν στρατηγικής σημασίας, η οποία ξεμπλέκει την ομάδα αφενός από περιπέτειες, την φέρνει αφετέρου σε απόσταση μίας νίκης από τα playoffs ανόδου της Α2.

Ο Νίκος Αρσενόπουλος μίλησε στο Basketa.gr για τη σημασία αυτής της επιτυχίας κόντρα στους «Φρουρούς της Αχαΐας», αν κι επιθυμεί να κρατήσει χαμηλά την μπάλα, αναφορικά με τους στόχους της ομάδας του. Κάνει λόγο για την απόφασή του να πάει στο Ψυχικό, εκφράζοντας την προσωπική του δικαίωση, χωρίς να κρύβει όμως παράλληλα πως το όνειρο ζωής είναι να έχει το δικό του ρόλο στον Ολυμπιακό. Επίσης, αναφέρεται στους παίκτες, που με τις δικές τους νουθεσίες βοηθούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Νίκο, το ματς με τον Απόλλωνα ήταν καθοριστικό, για να απομακρυνθείτε από όσες ομάδες διεκδικούν την παραμονή τους. Σκεφτόσασταν, ότι ήταν η ευκαιρία να ξεμπερδεύετε μία και καλή;

Γνωρίζαμε, ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και ίσως μεγαλύτερης σημασίας από άλλα, ωστόσο το αντιμετωπίσαμε όπως κάθε άλλο. Είδαμε βίντεο με τον κόουτς και αναλύσαμε τον αντίπαλο, όπως έπρεπε. Εξάλλου, ποτέ ο αποκλειστικός μας στόχος δεν ήταν να σωθούμε και, φυσικά, τώρα που νικήσαμε η σεζόν δεν τελειώνει σε καμία περίπτωση;

Όταν λες, ότι δεν τελειώνει; Είστε, πλέον, και σε απόσταση μίας νίκης από την πεντάδα, ενώ έχετε βρει τις νίκες που χρειαζόσασταν έως σήμερα.

Ούτε αυτό είχαμε θέσει ξεκάθαρα ως στόχο. Πάντα διεκδικούμε απλά το καλύτερο για την ομάδα. Δεν είμαστε ακριβώς σε καλή φόρμα, γιατί έχουμε τραυματισμούς και ελλείψεις, αλλά όλοι κάναμε την υπέρβαση και πήραμε τις νίκες, που ανέφερες κι εσύ.

Ήσουν ίσως ο κορυφαίος της ομάδας σου κι έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο. Τι σημαίνει για εσένα αυτός ο ρόλος που έχεις, ερχόμενος ως δανεικός από τον Ολυμπιακό;

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα αυτό που συμβαίνει, από άποψη εμπειριών που κερδίζω, ειδικά σε κρίσιμα ματς σαν και αυτό με τον Απόλλωνα. Ο κόουτς και η ομάδα δε μου συμπεριφέρονται σαν... μικρό, αλλά σαν ένα βασικό στέλεχος. Με βοηθούν πολύ και με εμπιστεύτηκαν στο ματς, για να βρω μόνος μου να έχω τα ελεύθερα σουτ, αφού είδαν ότι είμαι σε καλή μέρα.

Νιώθεις δικαιωμένος, που πήρες την απόφαση να έρθεις στο Ψυχικό το καλοκαίρι, με δεδομένο το ρόλο που έχεις;

Από την αρχή ήμουν σίγουρος, ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Δεν ξέρω αν θα υπήρχε καλύτερη. Με τον Ολυμπιακό είχαμε καταλήξει στην επιλογή του δανεισμού και μου βγήκε σε καλό. Είναι, βέβαια, πολύ μεγάλη εμπειρία να προπονείσαι κάθε μέρα με αυτούς τους παίκτες, που έχει ο Ολυμπιακός, αλλά το σημαντικό ήταν να παίζω κάπου.

Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με παραστάσεις μεγάλες, όπως ο Μάντζαρης ή ο Παπανικολάου, ή ακόμη και ενεργοί στην Εθνική τους, όπως ο Παασόγια. Πόσο σε βοηθά η καθημερινότητα μαζί τους;

Είναι όλοι τους, αρχικά, πολύ καλά παιδιά κι επειδή είναι, αυτοί που είναι, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα. Όλα είναι ωραία, με βοηθούν πάρα πολύ και αποτελεί σημαντική καθοδήγηση να παίζεις με τέτοιους συμπαίκτες, που έχουν αυτή την εμπειρία. Και είναι διαφορετικό να παίζεις μαζί τους από απλώς να τους παρακολουθείς, όπως θα συνέβαινε στον Ολυμπιακό.

Με ποιους είσαι πιο κοντά; Ποιος σου δίνει τα πιο πολλά ερεθίσματα;

Δεν μπορώ ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένα. Με όλους είμαι κοντά μπασκετικά. Παίκτες σαν τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου και τον Αχή, άλλωστε, έχουν πάντα να σου προσφέρουν κάτι.

Θεωρείς, ότι χρονιές σαν αυτή στο Ψυχικό, θα σε βοηθήσουν να βρεις μελλοντικά μια θέση στον Ολυμπιακό;

Θα με βοηθήσει, σίγουρα, καθώς είναι μια μεγάλη εμπειρία. Το Ψυχικό είναι ένα μεγάλο κέρδος στην καριέρα μου. Το πότε θα παίξω στον Ολυμπιακό, βέβαια, είναι κάτι που θα κριθεί από τον ίδιο.

Θεωρείς πως το δικό σου δρόμο θα έπρεπε να ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά στην ηλικία τους, που μπορεί να ενθουσιάζονται προπονούμενοι σε ένα μεγάλο σύλλογο, αλλά μένουν τελικά πίσω αγωνιστικά;

Δεν νομίζω, ότι υπάρχει κάτι σωστό ή λάθος σε αυτό. Είναι κάτι, που εξαρτάται από τον παίκτη. Προσωπικά, πιστεύω πως ήταν σωστό να πάω στο Ψυχικό να παίξω. Υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις κάθε φορά για έναν παίκτη, αλλά το θέμα είναι πως αν κάνεις μια επιλογή, πρέπει να την υποστηρίξεις.

Τον Νίκο Αρσενόπουλο πού τον βλέπεις μελλοντικά;

Ελπίζω στον Ολυμπιακό.

Και τι όνειρο έχεις με τον Ολυμπιακό;

Απλά να παίξω. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όνειρο αγωνιστικά. Το να παίξω εκεί φτάνει ως όνειρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ