20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκολα ο “Τρομερός” στη Μόσχα σε ματς που δεν ήθελες να… τελειώσει! (vid)

Σε ένα καταπληκτικό ματς με ανατροπές στο σκορ και συνεχείς αλλαγές στο μομέντουμ, ο εξωπραγματικός Νίκολα Μίροτιτς "χάρισε" μία μεγάλη νίκη στην Μπαρτσελόνα επί της ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχας με 82-80.

Οι «μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς προηγούμενοι με 0-7 και 9-18 στο πρώτο δεκάλεπτο, πριν οι Ρώσοι απαντήσουν με ένα δικό τους σερί 10-0 και περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου με 20-19. Με τον Χίλιαρντ να δίνει τον τόνο στην επίθεση, καθώς ο Μάικ Τζέιμς βρισκόταν σε κακό βράδυ από όλες τις απόψεις, η ΤΣΣΚΑ έφτασε να προηγείται με 40-34, πριν ένα απίθανο buzzer beater του Μίροτιτς διαμορφώσει το 40-37 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

 

Η ΤΣΣΚΑ κρατούσε το προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου μέρους, μέχρι που ένα σερί 9-0 των Καταλανών, με τον Μπράντον Ντέιβις να «πυροβολεί» έξω από τα 6,75 μ. έφερε τους φιλοξενούμενους στο +5 (59-55) ανατρέποντας την κατάσταση, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 63-60. Στην τελευταία περίοδο καμία ομάδα δεν ξέφυγε στο σκορ, αλλά η Μπαρτσελόνα διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα, μέχρι που 5,5'' πριν το τέλος ο Μάικ Τζέιμς πήρε το... όπλο του και ισοφάρισε με τρίποντο σε 80-80, αλλά ο Μίροτιτς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση της ομάδας του και σκόραρε για το 82-80 υπέρ των Καταλανών, που έφυγαν με μία τεράστια νίκη από τη Μόσχα και ανέβηκαν στο 20-6, πιάνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ... ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ «ΚΟΛΑΣΗ»: Η αλλαγή των συναισθημάτων στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ήταν κάτι το φοβερό, με τον Δημήτρη Ιτούδη να πανηυρίζει έξαλλα το τρίποντο του Μάικ Τζέιμς που έστελνε το ματς στην παράταση και στη συνέχεια τον Νίκολα Μίροτις να «σκοτώνει» του Ρώσους σιωπώντας το γήπεδο. 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=blw5iRFw-4k

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ