23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νίκλας: «Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα μας»

«Διαβασμένος» θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βίσλα Κρακοβίας, στο ΣΕΦ, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας Γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» συνεχίζουν σε πολύ καλό κλίμα και χωρίς απρόοπτα τη σκληρή δουλειά στο φαληρικό στάδιο, ώστε να εμφανιστούν πανέτοιμες κόντρα στις Πολωνές την Τρίτη (09/10, 18.00). Ο βοηθός του Γιώργου Παντελάκη στην τεχνική ηγεσία τους, Θάνος Νίκλας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη για το ματς, εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες των παικτριών και κάλεσε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό τους, ώστε να τους δώσει το… κάτι παραπάνω. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για το στιλ παιχνιδιού της Βίσλα Κρακοβίας: «H Βίσλα είναι ανανεωμένη σε σχέση με πέρυσι και έχει γεμίσει την περιφέρειά της. Έχει δύο Αμερικανίδες που φέτος κατέκτησαν και το WNBA με τις Σιατλ Στορμ, την Τζόρντιν Κάναντα και την Μερσέντες Ρασέλ. Ταυτόχρονα, διαθέτει τρεις διεθνείς Ισπανίδες, τη Λεονόρ Ροντρίγκεθ η οποία είναι και εκ των αρχηγών της ομάδας, τη Μαρία Αραούχο και τη Μαρία Κόντε που είναι πολύ καλές στα γκαρντ. Ως ομάδα η Βίσλα επιθετικά αρέσκεται στο σετ παιχνίδι, κάτι που προσπαθεί βέβαια να το τροποποιήσει, αφού θέλει πλέον να τρέξει στο γήπεδο. Δουλεύει στην επίθεση με πολλά κεντρικά pick and roll και κάποια side pick and roll. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να περάσει την μπάλα στη ρακέτα και να τροφοδοτήσει την ψηλή της, για να κερδίσει από εκεί κάποιο πλεονέκτημα στην επίθεσή της».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα του Ολυμπιακού: «Εμείς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι και γενικότερα στην τακτική μας. Έχουμε ήδη βάλει τα πλάνα μας στο παιχνίδι μας και τα κορίτσια ανταποκρίνονται σε αυτά που τους ζητάμε στην προπόνηση. Από τη στιγμή που έχουν επιστρέψει και οι διεθνείς είμαστε στο 100% στις προπονήσεις μας. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού εκτός της Ρασίντ και τα κορίτσια έχουν πάρα πολύ καλή διάθεση. Από τη μεριά μας έχουμε βάλει πάρα πολλά πράγματα στην τακτική μας και πιστεύουμε ότι θα φέρουμε πολλές δυσκολίες στο επιθετικό παιχνίδι της Βίσλα και θα περιορίσουμε τα ατού της. Θεωρώ ότι πραγματοποιώντας αυτό το πράγμα θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μέσα στο παιχνίδι».

Για την αμυντική παρουσία των παικτριών της Βίσλα Κρακοβίας: «Αναφορικά τώρα με την άμυνά της, η Βίσλα προσπαθεί να είναι και εκεί επιθετική, δημιουργεί καταστάσεις press σε όλο το γήπεδο, με τις οποίες προσπαθεί να δυσκολέψει τον αντίπαλο. Έχουμε διαβάσει καλά το ματς, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε όλα».

Για τη στήριξη που περιμένουν να έχουν από τους φιλάθλους τους: «Σίγουρα, το κομμάτι του κόσμου θα μας βοηθήσει πολύ και τον θέλουμε δίπλα μας. Παίζουμε εντός έδρας, αυτό θα είναι και το πρώτο μας παιχνίδι φέτος και θέλουμε και εμείς να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε πάρα πολλή όρεξη και διάθεση για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα μας και στα κορίτσια και θεωρώ ότι η βοήθεια του κόσμου θα μας δώσει το κάτι παραπάνω ώστε να μπορέσουμε και να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ