21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νίκη με το ζόρι

Παρά τα σκαμπανεβάσματα που εμφάνισε για μία ακόμα φορά, η Εθνική εφήβων νίκησε την Ουκρανία με 77-73 κι έτσι αποφεύγει οριστικά την τελευταία θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα διεκδικήσει μάλιστα τη 13η θέση στον αγώνα που θα δώσει την Κυριακή με το νικητή της αναμέτρησης Φινλανδία-Βοσνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε δύο φορές διαφορές που προσέγγισαν ή και ξεπέρασαν τους 20 πόντους, τις έχασε όμως και στο τέλος έπαιξε πολύ επικίνδυνα με τη φωτιά, καθώς οι Ουκρανοί μείωσαν στον πόντο. Ο Σανδραμάνης ωστόσο ήταν εύστοχος στις βολές και απέτρεψε την... αυτοκτονία.

H Εθνική έδειχνε να ελέγχει από την αρχή τον αγώνα και μετά το 12' πάτησε γκάζι και... εξαφανίστηκε. Καθοδηγούμενη από τον καταπληκτικό Κώστα Τσιρογιάννη, που στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε 20 πόντους χωρίς να χάσει σουτ, και καταφέρνοντας να περιορίσει αρκετά στην άμυνα τον πανύψηλο Μαρκοβέτσκι, ο οποίος είχε δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην πρώτη περίοδο, έτρεξε ένα τρομερό σερί 20-3 σε διάστημα επτά λεπτών. Το 27-24 του 12' έγινε 47-27 στο 19' και καθώς το ημίχρονο έληξε με 50-30, άρχισε να φαίνεται καθαρά πως η Εθνική θα κέρδιζε εύκολα.

Στην τρίτη περίοδο εμφανίστηκαν κάποια σύννεφα, διότι η επίθεση έπαψε να λειτουργεί καλά με τον Τσιρογιάννη να κάθεται στον πάγκο. Οι βιαστικές επιλογές και η αστοχία επέτρεψαν στους Ουκρανούς να μειώσουν, όμως από το 27' και μετά η τάξη φάνηκε να αποκαθίσταται. Ο Σανδραμάνης είχε βρει το χέρι του, ο Γάργαλης βοηθούσε πολύ μέσα στη ρακέτα, το ίδιο και ο Χατζηδάκης, ο Ρογκαβόπουλος ήταν σταθερά καλός, έτσι στο 32' η διαφορά είχε επανέλθει στα επίπεδα του πρώτου ημιχρόνου. Η Εθνική προηγήθηκε με 66-47 και όλα έδειχναν ότι είχε «καθαρίσει».

Όμως ξαφνικά σταμάτησε να παίζει. Οι Ουκρανοί πίεσαν και τα λάθη και οι κακές επιλογές διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ οι Γκρίτσακ και Κιμ έκαναν μεγάλη ζημιά. Η Ουκρανία ροκάνισε σταδιακά τη διαφορά και 21'' πριν από τη λήξη μείωσε στον πόντο με τον Κιμ (73-72). Ευτυχώς δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή, διότι ο Σανδραμάνης έβαλε όλες τις βολές που έπρεπε και κράτησε ζωντανή την ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 50-30, 58-45, 77-73.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ