21.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Νίκη με αντίκτυπο για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Ευρωλίγκα Γυναικών, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση, απέναντι στη Σοπρόν. Η νίκη αυτή των "ερυθρολεύκων", παρόλο που δεν έχει κάποιο σοβαρό αντίκτυπο στη βαθμολογία, είχε μεγάλη επίδραση στον κόσμο που την παρακολούθησε ή διάβασε γι' αυτή και κυρίως σε εκείνους που δεν είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός αναλυτής της Euroleague Women, Πολ Νίλσεν, εκθείασε το κατόρθωμα της ομάδας του Γιώργου Παντελάκη, βάζοντας στη λίστα με ένα από τα γεγονότα που έκαναν ξεχωριστή όχι μόνο την 9η αγωνιστική αλλά τη διοργάνωση στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Έχω την αίσθηση, και μάλλον ισχύει, ότι αυτή τη νίκη- σταθμό του Ολυμπιακού δεν την πανηγύρισαν μόνο οι φίλαθλοί του, τη στιγμή δηλαδή που η ομάδα τους νίκησε το πρώτο της παιχνίδι στη διοργάνωση. Υποπτεύομαι ότι κι εγώ ήμουν ένας από τους πολλούς ουδέτερους που χάρηκαν τόσο πολύ για τον Ολυμπιακό, μιας και ήταν η εξαίρεση στον κανόνα ότι "η βαθμολογία δε λέει ψέματα". Την ένατη φορά ήταν τυχερές, και τελικά τα κατάφεραν. Πιστεύω οι περισσότεροι από εμάς ήξεραν ότι το 0-8 δεν ήταν αντιπροσωπευτικό για το πόσο ανταγωνιστικές ήταν οι παίκτριες του Ολυμπιακού στη δύσκολη rookie σεζόν τους. Ο τρόπος που πήραν τη νίκη με τόσο στυλ ήταν πραγματικά ιδιαίτερος και ήταν σίγουρα ένα φαντασμαγορικό 63-52 απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα όπως η Σοπρόν. Η νίκη αυτή δίνει παράλληλα και μία έξτρα ώθηση σε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ καθώς ήρθε λίγο μετά από τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από το EuroBasket του 2019».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ