30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη μέσω (και της) άμυνας για την Μακάμπι

Χρειάστηκε το χρόνο της μέχρι να βρει ρυθμό, αλλά όταν τα κατάφερε η Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασε και στη νίκη χωρίς να χρειαστεί να αγχωθεί στα τελευταία λεπτά και ως το τελικό 77-87 εκτός έδρας απέναντι την Ιρόνι Ναχαρίγια.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με μόλις έναν πόντο διαφορά, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να χτίζουν μια μικρή διαφορά (57-66), που έφτασε ως το +11 (66-77, 33’45’’) με τον Ρολ. Παρά το ότι η Μακάμπι δεν βρήκε στόχο για περίπου ένα τρίλεπτο, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν απειλήσουν. Πλησίασαν στους 5 πόντους (75-80, 38’). Ένα τρίποντο του Ουίλμπεκιν έδωσε ανάσες στην ομάδα του Σφαιρόπουλου με τον Ταρίκ Μπλακ να διαμορφώνει και πάλι διψήφια διαφορά (75-85) με τον Ουίλμπεκιν να διαμορφώνει το τελικό 77-87.

Ο Ταρίκ Μπλακ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν από τους κορυφαίους της Μακάμπι, ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ πρόσθεσε 14 πόντους, ο Ντι Μπαρτολομέο και ο Ουίλμπεκιν από 10.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε ειδική αναφορά στην άμυνα: "Ελέγξαμε τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημά του μέσα από την καλή μας άμυνα. Κάναμε πολλά κλεψίματα που μας οδήγησαν σε εύκολα καλάθια και στο τέλος παίξαμε έξυπνα".

Όπως παρατήρησαν οι δημοσιογράφοι στο Ισραήλ κάποια στιγμή που ο Τζέρεμι Πάργκο δίστασε να σουτάρει, ο Σφαιρόπουλος του φώναξε να παίρνει τα σουτ, να μην φοβάται: "Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Έλειπε πολύ καιρό με τον τραυματισμό του και είναι εκτός ρυθμού, ενώ τον επηρέασε και το γεγονός ότι χρεώθηκε με τέσσερα φάουλ. Ξέρει πολύ καλά πως πιστεύω σ' αυτόν. Βοήθησε πολύ την ομάδα και είμαι χαρούμενος και για την δική του παρουσία και όλης της ομάδας, γιατί ο αντίπαλός μας είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο που παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο γήπεδό της".

Ο ΝτεΆντρε Κέιν δεν άφησε το γήπεδο διψήφιος, αλλά η στατιστική του έχει να επιδείξει εκτός από τους 8 πόντους με 4/4 δίποντα και 0/4 τρίποντα κάτι άλλο αξιοσημείωτο: 6 κλεψίματα: "Ήθελα απλά να βοηθήσω την ομάδα μου. Όλοι παίξαμε καλά στην άμυνα και μας βοήθησε. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες, να κυριαρχήσουμε στο πρωτάθλημα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ