21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη και τρίτη θέση για την Ούνιξ στην Κρήτη (pics)

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καλύτερος σε σχέση με την πρεμιέρα, απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά η Ούνιξ Καζάν ήταν καλύτερη γενικότερα στο παρκέ και πήρε τη νίκη με 73-68 στον μικρό τελικό του 2nd International Basketball Tournament που φιλονενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι Σέρβοι το πάλεψαν περισσότερο σήμερα, πιο μαχητικοί ως τα τελευταία λεπτά. Προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο (20-16), οι Ρώσοι επέστρεψαν στο δεύτερο, στο οποίο ήταν σαφώς καλύτεροι, για να κλείσει το πρώτο μισό 31-36. Η Ούνιξ Καζάν συνέχισε διατηρώντας το προβάδισμα με τον Ερυθρό Αστέρα να πλησιάζει στους τρεις πόντους λίγο πριν το φινάλε (64-67 στο 38’ και 66-69 με 30’’ για το τέλος). Ο Κολόμ από τη γραμμή έγραψε το 66-71 (39’25’’), ο Ετζίμ τον μιμήθηκε για το 66-73 με τον Λεσόρτ να γράφει το τελικό 68-73.

Στο τέλος της αναμέτρησης δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους παίκτες σε ένα τουρνουά που είχε μεγάλη στήριξη από την τοπική κοινωνία σε επίπεδο χορηγών και διοργάνωσης. Ο Αντόν Πονκρασόφ πάντως την κούπα που πήρε η ομάδα του, έναν αμφορέα, την πανηγύρισε δεόντως, προκαλώντας τα χαμόγελα των συμπαικτών του.

2ï ÄÉÅÈÍÅÓ ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÊÑÇÔÇÓ / ÏÕÍÉÊÓ ÊÁÆÁÍ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Ο Μάρκο Κέσελι, δήλωσε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης: "Ολα ήταν εξαιρετικά στο τουρνουά και πάντα χαίρομαι όταν βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν πολλά που με συνδέουν με την Ελλάδα. Για εμάς ήταν καλό για να καταλάβουμε τα λάθη μας, να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας από την αρχή της χρονιάς. Είμαστε νέα ομάδα, είδαμε τι κάνουμε λάθος, είχαμε την ευκαιρία και να νικήσουμε ακόμη, αλλά η εμπειρία μας λείπει. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και είναι έτοιμη για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Του εύχομαι καλή επιτυχία!"

*Η Ούνιξ Καζάν αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Καϊμακόγλου που αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Χαλαμπαλάκης

Δεκάλεπτα: 20-16, 11-20, 14-16,

Ερυθρός Αστέρας (Αλιμπίγιεβιτς): Κέσελι 8, Ραντίσεβιτς, Ντάνγκουμπιτς 5, Νταβίντοβατς 2, Λαζάρεβιτς, Φελντέιν 5, Άπιτς, Γιάνκοβιτς, Ρότσεστι 10, Λεσόρτ 15, Γιοβάνοβιτς, Μπιέλιτσα 15 (10ρ)

Ούνιξ Καζάν (Πρίφτης): Ετζίμ 10, Πονκρασόφ 4, Κολόμ 13, Σουχόβτσοφ 8, Λάσμε 6, Μέγιερς 12, Σμιθ 8, Τρούσκιν 3, Κόστσεεφ, Σεργκέεφ, Άντζουσιτς, Κολεσνίκοφ 9



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ