19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νίκη Βόλου και Αναγέννηση Καρδίτσας σε ντέρμπι με πορτοκαλί φόντο (pics)

Σε όποια κατάσταση και να είναι οι ομάδες, όποιον στόχο και να κυνηγάνε, ανεξαρτήτως έδρας, ένα ντέρμπι, παραμένει ντέρμπι, στην θεωρία και στην πράξη (τις περισσότερες φορές). Η επερχόμενη κόντρα μεταξύ Νίκης Βόλου και Αναγέννησης Καρδίτσας έχει από μόνη της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η θεσσαλική μονομαχία, η αναμέτρηση που... χωρίζει τον κάμπο στα δύο, με τους καθ' ύλην αρμόδιους, τους προπονητές, μέσω του basketa, να μιλούν για το σημερινό παιχνίδι και όχι μόνο...  Ανδρέας Μαύρος και Βασίλης Κρομμύδας μάς ανέλυσαν όλα όσα απασχολούν Βολιώτες και Καρδιτσιώτες ενόψει της συνάντησης, στο πλαίσιο της Β' Εθνικής (Γ' Ομιλος).

Και μπορεί το Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας να φέρνει στον νου πολλών τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις των δύο, όμως και στο μπάσκετ φτιάχνεται ήδη σταδιακά μία μίνι παράδοση, καταγράφεται ένα ιστορικό, με το ενδιαφέρον, το δίχως άλλο, να εστιάζεται (και) στο παρκέ...

«Δύσκολη κατηγορία»

Aπό πλευράς της γηπεδούχου στο ματς, Νίκης, ο εκ των 49χρονος κόουτς Ανδρέας Μαύρος (δίδυμο με Γιώργο Κοσμάτο), γέννημα θρέμμα της ομάδας, της πόλης, με πολλά χρόνια και στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων (έχοντας περάσει και από το συριανό μπάσκετ), μάς εξήγησε πως «προερχόμαστε από μία νίκη με την Δόξα Λευκάδας και μία ήττα στον Παλαμά από τους Τιτάνες. Η κατηγορία είναι δύσκολη. Είναι πολύ δυνατή με ομάδες ποιοτικές κι ενισχυμένες. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα και σε καμία έδρα. Υπάρχει υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και οι στόχοι θα καθοριστούν στην πορεία για όλους. Δύσκολα ματς περιμένουν όλους και εμείς θέλουμε να είμαστε σοβαροί μέχρι το φινάλε, ώστε να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Αν βγει κάτι πολύ καλό μέσα από την προσπάθειάς μας, θα είναι καλοδεχούμενο».

Και πρόσθεσε: «Εχουμε ουσιαστικά τέσσερα έμπειρα παιδιά και τα υπόλοιπα είναι αρκετά νεαρότερα σε ηλικία. Θέλουμε το κράμα αυτό να λειτουργήσει σωστά, να δημιουργείται μία βάση, ένας κορμός. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και περιμένουμε να κάνει το ίδιο και στο γειτονικό ντέρμπι. Προηγείται ποδοσφαιρικό ματς στην πόλη και έπειτα θέλουμε να έχουμε κι εμείς την συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, δεν έτυχε, αλλά σίγουρα υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό της αντιπαλότητας, με την καλή έννοια. Ο καθένας θέλει να κερδίζει, ειδικά σε τέτοια ματς».

«Στόχος η παραμονή»

Από μεριάς Καρδίτσας, ο 45χρονος κόουτς της Αναγέννησης, Βασίλης Κρομμύδας, άνθρωπος της ομάδας, της πόλης, μάς ανέφερε πως «η ομάδα ειδοποιήθηκε να παίξει στη Β' Εθνική 18/8, ανήμερα μάλιστα των γενεθλίων μου, το θυμάμαι, χαρακτηριστικά κι ενώ ήμασταν έτοιμοι για την Γ'.

Κρατήσαμε τα περισσότερα παιδιά και είπαμε θα πάμε να παίξουμε και ό,τι καλύτερο μάς βγει στην πορεία, θα το διεκδικήσουμε. Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή. Να πατήσουμε δυνατά στα πόδια μας, σε μία δύσκολη κατηγορία, με πολλές σκληρές έδρες και δυνατές ομάδες. Μπορεί να δούμε πολλά αποτελέσματα εκπλήξεις. Θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε λάθος που θα μας δίνει ο αντίπαλος, σε κάθε ματς. Είχαμε τα προβλήματά μας, όμως με πλήρη σύνθεση θεωρώ θα γινόμαστε ολοένα και πιο συμπαγείς και ανταγωνιστικοί. Είχαμε μία άσχημη εμφάνιση στο Σχηματάρι, αντιδράσαμε με τα Ιωάννινα και σε κάθε παιχνίδι οφείλεις να είσαι έτοιμος».

Επιπροσθέτως, μάς τόνισε: «Η αγάπη των φιλάθλων μας για το ποδόσφαιρο της Αναγέννησης είναι δεδομένη, ωστόσο υπάρχει μεγάλη στήριξη και στο μπάσκετ, έχουμε χτίσει σχέση εμπιστοσύνης. Το γεγονός πως ο Γιάννης Μπουρούσης τιμά την πόλη του και παίζει στον ΑΣΚ, είναι σημείο αναφοράς για την Καρδίτσα. Είναι ο ίδιος πολυτέλεια για το ελληνικό μπάσκετ, συνολικά. Κρίμα που πολλά παιδιά δεν τον έζησαν στην πόλη, καθώς έφυγε νεαρός για τα επόμενά του βήματα. Με τη Νίκη, λοιπόν, αναμφίβολα, θα είναι ένα δύσκολο παιχνιδι, απαιτητικό, το γνωρίζουμε, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Υπάρχει το στοιχείο του γειτονικού ντέρμπι, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι, παρά μόνο σαν ένα ακόμη ματς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ