22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη… αέρος αέρος για την Μακάμπι Τελ Αβίβ (pics)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κυριάρχησε στη ρακέτα και στο αέρα και πήρε την εντός έδρας νίκη από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 90-83. Ριμπάουντ, έδρα και μια ολόκληρη πεντάδα (Τόμας, Ρολ, Τάιους, Κόουλ, Τζάκσον) σε καλή μέρα έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Τα τρίποντα βοήθησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει ένα καλό πρώτο βήμα στο Ισραήλ. Ντόντσιτς, Ράντολφ, Φερνάντεθ βρήκαν όλοι το στόχο για να φτάσει  Ρεάλ Μαδρίτης στο 9-17 (5’), παρά το μεγάλο πρόβλημα που είχε στη ρακέτα. Αγιόν και Κούζμιτς είναι εκτός, μοναδικό πεντάρι ήταν ο Φελίπε Ρέγες και αυτός στο πρώτο τετράλεπτο είτε χρεωθεί με δύο φάουλ. Τα μακρινά σουτ και ο Φακούντο Καμπάτσο έδωσαν τις πρώτες λύσεις, αλλά το γεγονός ότι η Μακάμπι σε δύο λεπτά αγώνα είχε πάρει ήδη τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ έδειχνε πως τα πράγματα θα δυσκόλευαν για τη «βασίλισσα».

Και αυτό ακριβώς έγινε όταν τα τρίποντα σταμάτησαν να μπαίνουν και οι ΝτεΣον Τόμας και Μάικλ Ρολ άρχισαν να βλέπουν το καλάθι ως... κοφίνι. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να έφτασε στο +10 (20-30, 9’57’’), αλλά από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι έχοντας ως σύμμαχο την εξαιρετική για πολλοστή φορά ατμόσφαιρα σε ένα sold out παιχνίδι, έφτασαν στο 47-38 (19’)! Ο Πάμπλο Λάσο είδε την κατ’ εξοχήν επιθετική ομάδα του να σημειώνει μόλις οχτώ πόντους σε εννέα λεπτά. Και να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας μόνο (όπως εξελισσόταν το παιχνίδι) πέντε πόντους πίσω στο σκορ (47-42).

Ο Φελίπε Ρέγες ανέλαβε να μας θυμίσει πως το μπάσκετ χρόνια δεν κοιτά. Σημείωσε 10 πόντους σε τέσσερα λεπτά και βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει στο παιχνίδι και να φτάσει και να προηγηθεί με τον Λούκα Ντόντσιτς να διευθύνει άψογα το παιχνίδι, τον Ράντολφ να γράφει το 60-61  και τον Τόμπκινς το 60-64 και οι δύο με ασίστ του Σλοβένου. Ο Ρέγες είχε χρεωθεί το τρίτο του φάουλ στο 25’ και το τέταρτο ήρθε στο 31’45’’ για τον αρχηγό των Μαδριλένων που ξαναπήγε στον πάγκο. Ο Τζέι Σι Κάρολ έγραψε το 66-69 (31’07’’), αλλά η Μακάμπι με Ρολ και Τόμας απάντησε με ένα 8-0 (74-69, 33’45’’).

Μια φάση έδειξε πως μπορούσε να αλλάξει και πάλι το παιχνίδι. Ο Κόουλ έκανε φάουλ στην προσπάθεια του Ντόντσιτς από τα 6μ75, ο Νέβεν Σπάχια διαμαρτυρηθήθηκε και η συνέχεια είχε την υπογραφή του Σλοβένου: Έβαλε και τις 4 βολές και στην επίθεση ευστόχησε σε τρίποντο για το 74-76 (35’30’’). Τόμας και Τζάκσον ήταν εκεί με τη Μακάμπι να βρίσκει και δεύτερες ευκαιρίες μέσα από τα ριμπάουντ και τις γρήγορες επιθέσεις της για το 83-78 (37’) με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην μπορεί να ακολουθήσει. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 88-81 (39'30'') και στη νίκη με το 90-83.

Οι αριθμοί του αγώνα: Τα ριμπάουντ... Αυτό... 46-28 για την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε τους τραυματισμούς των ψηλών της και είναι φανερό πως χρειάζεται άμεσα πια ενίσχυση στο κομμάτι αυτό.

Το γεγονός: Η έδρα της Μακάμπι παραμένει πάντα το Γιαντ Ελιάου. Μια έδρα που απόψε ήταν ασφυκτικά γεμάτη και έδωσε τον τόνο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Μπασκετική έδρα!

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Κορομηλάς (Ελλάδας), Πατέρνικο (Ιταλία)

Δεκάλεπτα: 22-30, 47-42, 64-66, 90-83

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ