17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νίκησε τον Άρη κι έφυγε!

Η επιβλητική νίκη επί του Άρη ήταν το καλύτερο αποχαιρετιστήριο δώρο που θα μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες της Νίμπουρκ στον προπονητή Ρόνεν Γκίνζμπουρκ, ο οποίος την Τρίτη το βράδυ κάθησε για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας. Φεύγει, όμως, όχι επειδή κρίθηκε αποτυχημένος, αλλά για να δουλέψει μόνιμα στην Εθνική ομάδα της Τσεχίας. Μέχρι σήμερα ο Ισραηλινός τεχνικός είχε και τις δύο δουλειές. Τον χειμώνα στην Νίμπουρκ, όπου για πρώτη φορά πήγε το 2006 ως βοηθός του Μούλι Κατζουρίν, το 2010 ανέλαβε πρώτος προπονητής και με εξαίρεση τη διετία 2013-15, δεν είχε φύγει ποτέ από αυτήν. Και το καλοκαίρι στην Εθνική Τσεχίας, την οποία ανέλαβε το 2013.

Μέχρι φέτος η διπλή απασχόληση δεν ήταν πρόβλημα, όμως από αυτή τη σεζόν που καθιερώνονται τα "παράθυρα" για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, έπρεπε να διαλέξει. Και μετά από πολλή σκέψη αποφάσισε να διαλέξει την Εθνική Τσεχίας. "Αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για μένα. Δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση να αφήσω ένα κλαμπ όπως η Νίμπουρκ, ωστόσο μετά από πολλές συζητήσεις αποφάσισα να συνεχίσω τη δουλειά στην Εθνική ομάδα με στόχο μια επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ του 2021", δήλωσε ο Γκίνζμπουργκ.

Τη θέση του στον πάγκο της Νίμπουρκ θα πάρει ο μέχρι χθες βοηθός του, Όρεν Αμιέλ, που είναι επίσης Ισραηλινός. Βρίσκεται στην ομάδα από το 2010, πάντα στο πλευρό του Γκίνζμπουργκ, την ξέρει όσο κανείς άλλος, όποτε έλειπε ο Γκίνζμπουργκ με την Εθνική αυτός αναλάμβανε να κάνει τις προπονήσεις, επομένως δεν υπάρχει πιο ενδεδειγμένη λύση για την επόμενη μέρα της ομάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ