20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νίκησε τη μισή Χίμκι η Ζαλγκίρις (vids)

Ο αγώνας εξ' αναβολής λόγω Covid19 έριξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας με την Ζαλγκίρις Κάουνας να επικρατεί 84-70 εκτός έδρας της ταλαιπωρημένης Χίμκι.

Τα προβλήματα εξαιτίας του κορονοϊού ήταν αρκετά κυρίως για τη γηπεδούχο ομάδα, για μία ακόμη φορά. Ο Ρίμας Κουρτινάιτις αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ομάδα εκτάκτους ανάγκης, στο όριο του απαιτούμενου αριθμού παικτών (οχτώ), βάζοντας σε αυτούς και τον τραυματία Νταϊρίς Μπέρτανς. Οι Λιθουανοί είχαν την απουσία του Τζέφρεϊ Λοβέρν.

Η Χίμκι ουσιαστικά άντεξε μόλις ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια η κούραση έπαιξε το δικό της ρόλο, ενώ οι παίκτες της ήταν αναγκασμένοι να προσέξουν και στα φάουλ, αφού ουσιαστικά υπήρχαν επτά ενεργοί παίκτες. Η Ζαλγκίρις άρχισε να ανοίγει τη διαφορά στη δεύτερη περίοδο, ξέφυγε με ένα επιμέρους 26-16 στην τρίτη και έφτασε στη νίκη με τους Ρώσους να κάνουν μια μικρή αντεπίθεση λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα με το τελικό 70-84. Μάριους Γκριγκόνις με 21 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και τρεις ασίστ ήταν αυτός που έκανε ένα βήμα μπροστά για τη Ζαλγκίρις, ενώ ο Γιόνας Γερέμπκο έμοιαζε μια ομάδα μόνος του με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και τρεις ασίστ για τη Χίμκι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το ότι η Χίμκι έπαιξε ουσιαστικά με επτά παίκτες είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει την Ευρωλίγκα και ίσως να αναθεωρήσει σχετικά με τους κανόνες που έχει θεσπίσει εξαιτίας του κορονοϊού. Το φετινό πρωτάθλημα απέχει ήδη από το να χαρακτηριστεί δίκαιο.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Μάριους Γκριγκόνις έχει δείξει πως από τη σεζόν 2016-17 στην Τενερίφη, όταν είχε ξεχωρίσει στην ομάδα του Τσους Βιδορέτα σε εκείνη την πρώτη του σεζόν στο BCL φτάνοντας ως τον τίτλο του MVP του τελικού, κάνει μόνο βήματα μπροστά, παρά μάλιστα και τον σοβαρό τραυματισμό του πέρυσι. Γϊνεται σταδιακά ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη Ζαλγκίρις, αλλά και για την Εθνική Λιθουανίας.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς, Μογκούλκοτς, Βικλίτσκι

Δεκάλεπτα: 20-17, 32-41, 48-67, 70-84

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ