26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκησε Λουκά κι έμεινε στο «θρόνο» η Ζαλγκίρις (vids)

Σε θρίαμβο επί της «αιωνίας» αντιπάλου Λιέτουβος Ρίτας έφτασε η Ζαλγκίρις με 81-62, κατακτώντας το Κύπελλο Λιθουανίας και αποδεικνύοντας εκ νέου πως σε αυτή την χώρα... κράτος είναι αυτή.

Η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι για ακόμη μία φορά Κυπελλούχος Λιθουανίας, αφού στο πλαίσιο του τελικό για το «King Mindaugas Cup», η ομάδα από το Κάουνας κατάφερε υπερκεράσει με 81-62 το «εμπόδιο» της Λιέτουβος Ρίτας και να κρατήσει τα «σκήπτρα» της. Στο δεύτερο ημίχρονο που «ξύπνησε», μετά το 33-35 της ανάπαυλας όπου λογικά δε θα έλειψαν οι... φωνές του «Σάρας», έδειξε πως στην χώρα της δεν έχει αντίπαλο και άρχισε να απλοποιεί τα πάντα με το 27-19 της τρίτης περιόδου.

Στη συνέχεια δε σταμάτησε να κυριαρχεί στο παρκέ, φέρνοντας τη διαφορά σε διαστάσεις θριάμβου και αναιρώντας επί της ουσίας την εξαιρετική προσπάθεια της ομάδας από το Βίλνιους, για να σηκώσει ξανά την κούπα. Ο... μασκοφόρος Εντγκάρας Ουλανόβας ήταν καταλυτικός με 21 πόντους, 8/10 σουτ και 8 ριμπάουντ, με τον Κέβιν Πάνγκος να είναι σε πολύ καλή βραδιά οργανωτικά, με 11 πόντους και επτά ασίστ. Οι 16 πόντοι του Κρίστοφερ Κράμερ δε θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για τη Λιέτουβος του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αφού ήταν ο μοναδικός «διψήφιος» της ομάδας του, με τον Έλληνα σέντερ να σημειώνει οκτώ πόντους, με 2/11 σουτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ