20.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νίκησε και περιμένει η Ρωσία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο η Ρωσία, η οποία επικράτησε πολύ δύσκολα στην Fenerbahce Arena της Μεγάλης Βρετανίας με 82-70 και έφτασε στο 4-1, έχοντας μόλις μία ήττα από την Λετονία.

Αυτή η ήττα είναι που μπερδεύει την κατάσταση για την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, η οποία περιμένει τον αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Λετονίας με την Τουρκία κατά κύριο λόγο για να ξέρει σε ποια θέση θα βρεθεί, και έτσι να ξέρει τον αντίπαλο της στην φάση των «16».

Αν νικήσει η Σερβία το Βέλγιο, και η Λετονία την Τουρκία τότε η Ρωσία σε τριπλή ισοβαθμία θα καταλήξει τρίτη. Αντίθετα να χάσει η Λετονία, τότε σε διπλή ισοβαθμία με την Σερβία θα είναι πρώτη, και θα αντιμετωπίσει την τέταρτη ομάδα του 3ου ομίλου που θα είναι η Ουγγαρία. Αν τερματίσει τρίτη, τότε θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν αυτός που με 30 πόντους (9/16 σουτ, 8 ασίστ) έφτασε σε ρεκόρ καριέρας με την Εθνική Ρωσίας, και καθάρισε το παιχνίδι όταν η Μεγάλη Βρετανία μείωσε σε 68-67 στο 37', και απειλούσε να πάρει την πρώτη της νίκη στον θεσμό. Ο παίκτης της Χίμκι πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι. Θετικός ήταν και ο Βιτάλι Φρίντζον με 14 πόντους (2/4 τριπ.), ενώ σε double double έφτασε ο Τιμοφέι Μοζκόφ με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για την ομάδα του Τζόε Πράντι, που πάλεψε όλα τα παιχνίδια ο Νταν Κλάρκ είχε 21 πόντους (7/10 σουτ, 6 ασίστ) και ο Γκάμπε Ολασένι είχε 19 πόντους (8/13 σουτ, 9 ριμπ.).

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ