17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νήαρ Ηστ-Σπόρτιγκ από τα… σαλόνια (pics)

Η Α' ΕΣΚΑ μοιάζει πολύ μακρινή απόσταση από την Α1 όπως λεγόταν τότε και φιλοξενούσε τις αναμετρήσεις της Νήαρ Ηστ με το Σπόρτιγκ. Τα δύο ιστορικά σωματεία προσπαθούν να ανακάμψουν από τα τοπικά της ΑΘήνας και χθες το βράδυ στην Καισαριανή τέθηκαν αντιμέτωποι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με το Basketa.gr να κάνει μια αναδρομή στο όχι πολύ μακρινό και σίγουρα πιο λαμπερό παρελθόν
 
Γράφει ο Θοδωρής Λινάρδος
 
 
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για παίκτες, Ελληνες και ξένους, για προπονητές, εμβληματικούς παράγοντες (για παράδειγμα ο αείμνηστος Βασίλης Σακόπουλος του Σπόρτιγκ) που πέρασαν από τους δύο συλλόγους. Για ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους όλη σε ομάδα (πχ για τη Νήαρ ο Τόλης Καρνέσης, ο εκλιπών Αντώνης Κλήμης).
 
Από την άλλη, συνδέουν τις δυο ομάδες ο Γιώργος Ζευγώλης, ο Νίκος Λινάρδος, αλλά και άλλοι. Θα χρειαστεί ένα ολόκληρο κατεβατό για το ρετρό-στόρι. Ας όψεται. Αν πάντως πρόχειρα ζήταγε κανείς ας πούμε δυο ονόματα ξένων που έγραψαν ιστορία παίζοντας στην ομάδα των Πατησίων, θα έλεγε τους Ουΐγκινς και τον εκλιπόντα Φορντ. Από την άλλη, σίγουρα, τον Χιλ.
 
Βλέπουμε λοιπόν, απλώς ενδεικτικά, μερικές από τις στιγμές, μέσα από εικόνες του... κάποτε. Για την ακρίβεια πριν από 15 αλλά και πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια. Στην κεντρική φωτογραφία, ο Γιώργος Μποσγανάς προσπαθεί να αποφύγει το... μπλόκο των Γιώργου Πανταζόπουλου και Μάνθου Σοφογιάννη.
 
Μάριος Μπατής- Βαγγέλης Καράμπουλας, μετέπειτα μάλιστα συμπαίκτες σε άλλες γειτονιές.
 
Νίκος Κρίτσαλος εναντίον Γιώργου Γκοτζογιάννη
Αρης Λυκογιάννης, για χρόνια στον Σπόρτιγκ και δίπλα του ο Παναγιώτης Μαραγκόπουλος
 Γιώργος Παυλίδης σε πρώτο πλάνο
 Χρήστος Χριστοδούλου - Γιώργος Πανταζόπουλος
 
Στο βάθος ο κόσμος ξεχειλίζει στις θύρες του κλειστού, στο παρκέ Μάνθος Σοφογιάννης και πιθανότατα ο Σταύρος Φλιππούσης αυτός που διακρίνεται στα αριστερά.
 
Σέιν Χιλ
 
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ