18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Νέο… κανόνι στην Τουρκία

Διαδοχικά είναι τα πλήγματα που δέχεται το τουρκικό μπάσκετ, καθώς και τρίτη ομάδα δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στις επίσημες υποχρεώσεις της, την καινούρια σεζόν.

Η Ουσάκ Σπορτίφ, που πριν από δύο χρόνια αγωνίστηκε στο Basketball Champions League καθώς προερχόταν από μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της (κατέκτησε την 7η θέση το 2015-2016, όπως είχε συμβεί και το 2013-2014 κι εν συνεχεία έπαιξε στο EuroChallenge), δεν κατάφερε πέρυσι να «κρατηθεί» στη μεγάλη κατηγορία. Τερμάτισε στην 16η θέση της Σούπερ Λίγκι και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έπαιζε στο δεύτερη τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, εάν δεν ακύρωνε τη συμμετοχή της.

Οι διοικούντες το συγκρότημα από το Ουσάκ πήραν την απόφαση να μην κατεβεί η ομάδα στο TBL, της σεζόν 2018-2019, καθώς δεν της το επιτρέπουν τα οικονομικά προβλήματα που εσχάτως την ταλανίζουν. Δεν είναι η πρώτη τουρκική ομάδα που δεν δύναται να αγωνιστεί την καινούρια σεζόν στο πρωτάθλημά της, καθώς αντίστοιχες ανακοινώσεις έκαναν νωρίτερα φέτος η Γεσιλγκιρεσούν και η Εσκισεχίρ. Η πρώτη, όπως και η Ουσάκ Σπορτίφ, υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του τουρκικού μπάσκετ κι εν τέλει… βάρεσε κανόνι. Η δεύτερη αποσύρθηκε τόσο από τη Σούπερ Λίγκι όσο και από το Basketball Champions League, στο οποίο επίσης είχε δηλώσει συμμετοχή και μάλιστα θα ήταν αντίπαλος της ΑΕΚ την κανονική περίοδο.

Η πλούσια αγορά της Τουρκίας φαίνεται πως έχει αρχίσει σιγά σιγά να στερεύει, με τις τρεις ομάδες που κατέβασαν... ρολά να στέλνουν ανησυχητικά μηνύματα για το μπάσκετ της γείτονας χώρας, τουλάχιστον όσον αφορά στους λιγότερο δημοφιλείς συλλόγους. Εξάλλου, κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε -από την πλευρά της- η Φενέρμπαχτσε, η οποία ναι μεν «έχασε» πρόσφατα το βασικό χορηγό της, αλλά συνεχίζει απρόσκοπτη την πορεία της για την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρωλίγκας, με το νέο πρόεδρό της Αλί Κοτς να τη χρηματοδοτεί αδρά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ