21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέο κάζο για τη Φενέρ, θρίαμβος της Βαλένθια στην Πόλη (vids)

Η Βαλένθια θριάμβευσε με 100-98 στην παράταση (κ.α. 84-84) μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε με σερί 7-0 σε χρονικό διάστημα τριάντα δευτερολέπτων!

Οι «νυχτερίδες» με αυτήν την ιστορική νίκη βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 7-9 και βρίσκονται μόλις μία νίκη πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, εκεί δηλαδή όπου βρίσκονται οι Αρμάνι Μιλάνο, Χίμκι και Βιλερμπάν, όλες τους με 8-8. Στον αντίποδα, το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπέστη την τέταρτη διαδοχική του ήττα και πλέον έπεσε στο 5-11, χωρίς να μπορεί να... ανασάνει.

Παρά τις περιορισμένες λύσεις που είχε η Φενέρ, για τρία δεκάλεπτα ήταν απόλυτη κυρίαρχος και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 70-59. Παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο κατόρθωσαν αρχικά να μπουν στο... κόλπο, ενώ ο Αλμπέρτο Αμπάλδε στα 0,4'' για το τέλος έδωσε προβάδισμα στη Βαλένθια με 84-82. Παρ' όλα αυτά ο Νάντο Ντε Κολό ισοφάρισε ακριβώς στην εκπνοή. Δείτε ακριβώς τι συνέβη ΕΔΩ.

Στην παράταση, με μπροστάρη ξανά τον Ντε Κολό η Φενέρ προηγήθηκε με 98-93, αλλά το σερί 7-0 που έκανε η Βαλένθια στα τριάντα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το 98-100. Ο Γάλλος σταρ των γηπεδούχων αστόχησε στο τρίποντο νίκης και κάπως έτσι η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου δραπέτευσε μ' ένα τεράστιο διπλό από την Πόλη.

Ο ΡΕΚΟΡΝΤΜΑΝ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έκανε... πλάκα στους ημίψηλους της Φενέρμπαχτσε και τελείωσε το παιχνίδι με 30 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πρόκειται για ρεκόρ καριέρας, καθώς οι περισσότεροι πόντοι που είχε σημειώσει σ' έναν αγώνα ήταν 24. Ήρωας των νικητών όμως ήταν ο Τζόρνταν Λόιντ, καθώς ο Αμερικανός σημείωσε τους έξι από τους επτά πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης. Για τη Φενέρμπαχτσε ο Νάντο Ντε Κολό πέτυχε 31 πόντους με 16/16 βολές, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Στους 10 πόντους και τις 9 ασίστ ο Κώστας Σλούκας ο οποίος όμως υπέπεσε και σε 5 λάθη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν απόλυτα σ' έναν τομέα του παιχνιδιού που αποδείχτηκε αρκετός για να τους χαρίσει τη νίκη. Με 47 ριμπάουντ αντί μόνο 28 των γηπεδούχων κατάφεραν να πάρουν τη σπουδαία νίκη. Μάλιστα κατόρθωσαν να ανανεώσουν την επίθεσή τους σε 21 περιπτώσεις. Η διαφορά αυτή αποδεικνύει ξανά το τεράστιο πρόβλημα της Φενέρ στη γραμμή των ψηλών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ