20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Νέο εμπόδιο για Αδριατική Λίγκα και Ολυμπιακό

Ένα νέο εμπόδιο παρουσιάστηκε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να αγωνιστεί στην Αδριατική Λίγκα. Οι πιθανότητες να αγωνιστεί εκεί ήταν μικρές όπως είχε φανεί και στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση και φαίνονται να γίνονται μικρότερες μετά και τα νεότερα που φτάνουν από την Σερβία κι αυτό, σε ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο καλεντάρι της σεζόν 2019-20.

Το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και από τη FIBA έχει ζητηθεί να κλείσουν οι αγωνιστικές  υποχρεώσεις όλων των πρωταθλημάτων ως τις 12 Ιουνίου, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις εθνικές ομάδες. Η προσθήκη μιας ομάδας στην Αδριατική Λίγκα θα σήμαινε και παράταση της αγωνιστικής περιόδου και κατ' επέκταση, καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της Σερβίας, της Κροατίας κ.λ.π. (οι ομάδες της λίγκας ενσωματώνονται στα εθνικά πρωταθλήματα στην τελική φάση).

Τα νέα έφτασαν και στον Ολυμπιακό, με την πρόσκληση που έχει φτάσει στους "ερυθρόλευκους" να παραστούν στην επόμενη Γενικής Συνέλευση της ABA League να ισχύει. Υπενθυμίζουμε πως οι εκπρόσωποι της πειραϊκής ΚΑΕ είχαν προσκληθεί, ώστε να παρουσιάσουν το δικό τους πρότζεκτ και τα δικά τους πλάνα για την συμμετοχή τους στη λίγκα, εξηγώντας τα πάντα απευθείας στις ομάδες που μετέχουν ήδη στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός έχει την πρόθεση να κάνει και το επόμενο βήμα, να παραστεί στην νέα συνάντηση των μελών της Αδριατικής Λίγκας, να παρουσιάσει τις θέσεις του και θα περιμένει και την οριστική απάντηση.

Παράλληλα, κάνει τις δικές του κινήσει για την επόμενη σεζόν. Οι συζητήσεις με τους παίκτες συνεχίζονται και οι κινήσεις για νέες υπογραφές γίνονται. Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι πως θα περιοριστεί στη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019-20, περιμένοντας τις όποιες αποφάσεις το που θα αγωνιστεί, σε ποια κατηγορία εντός συνόρων.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ