17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νέος γύρος ασάφειας στον ΕΣΑΚΕ

Το ΑΣΕΑΔ στέλνει τον Ολυμπιακό στην Α2, αλλά παραμένει άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τις υπόλοιπες ομάδες που θα αγωνιστούν την καινούρια σεζόν στην Basket League.

Ήδη έχουν εκφραστεί διαφορετικές ερμηνείες για τα μελλούμενα, αφού η φράση στην απόφαση του αθλητικού δικαστή ότι «υποβιβάζεται αγωνιστικά» δημιουργεί ερωτήματα, που προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Από τη στιγμή που το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών απέρριψε την προσφυγή των «ερυθρολεύκων», ισχύει η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Σε αυτήν, όμως, αναφέρεται πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός καταλαμβάνει τη θέση κάτω από τις τελευταίες δύο ομάδες αγωνιστικά και υποβιβάζεται επίσης αγωνιστικά.

Εκεί, λοιπόν, αρχίζει η διχογνωμία, αφού κάποιοι λένε ότι αφού πέφτει αγωνιστικά στην Α2 θα πρέπει να υποβιβαστούν οι Πειραιώτες και ο Κολοσσός Ρόδου, με το Λαύριο να εξασφαλίζει έτσι τη σωτηρία του. Υπάρχει και η άποψη, όμως, ότι με την απόφασή του ο αθλητικός δικαστής εννοεί πως πρέπει να υποβιβαστούν τόσο ο Ολυμπιακός και οι νησιώτες όσο και το συγκρότημα της Λαυρεωτικής, δηλαδή συνολικά τρεις ομάδες, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν χαμηλότερα από τις ομάδες που αγωνιστικά πήραν τις τελευταίες θέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, μεγάλη κερδισμένη είναι η Καστοριά, η οποία θα ανέβει στην Basket League ως κάτοχος της τρίτης θέσης στο φετινό δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, πίσω από τον Ιωνικό Νικαίας και τον Ηρακλή.

Επί της ουσίας, κάνουμε λόγο για μια κακογραμμένη απόφαση, που αφήνει αδιευκρίνιστες σημαντικές λεπτομέρειες, τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ δεν παίρνει ακόμα επίσημη θέση, αναμένοντας τις ερμηνείες των νομικών, αν και δείχνει σαν επικρατέστερη ερμηνεία το ότι πέφτουν τρεις ομάδες και ανεβαίνει από την Α2 η Καστοριά, ώστε να συμπληρωθούν οι δεκατέσσερις ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Basket League για τη σεζόν 2019-2020.

Το μόνο σίγουρο, μέχρι στιγμής, είναι πως όλα είναι… ρευστά και θα έχουμε πολλά να δούμε τις επόμενες ώρες και ημέρες, αν δεν διευκρινιστεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές τι πραγματικά πρέπει να συμβεί. Συνυπολογίζοντας και την απόσυρση του Χολαργού, τα ερωτηματικά για την Κύμη και... τα παραπάνω, η φράση "όλα στον αέρα" είναι η μόνη που αποδίδει την πραγματικότητα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ