20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέες κατηγορίες για Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο επέστρεψε στο NCAA για να προπονήσει το Αϊόνα, αλλά οι «αμαρτίες» του παρελθόντος εξακολουθούν να τον ταλαιπωρούν.

Ο 67χρονος τεχνικός αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και η καινούρια αγωνιστική περίοδος θα τον βρει και πάλι στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα μπορέσει να προπονήσει τη νέα του ομάδα σε όλα τα παιχνίδια της. Ο Αμερικανός απειλείται με ακόμα μία τιμωρία από το NCAA, καθώς αντιμετωπίζει πλέον νέες κατηγορίες αναφορικά με την περίοδο θητείας του στο Λούιβιλ.

Στην προκειμένη κατηγορείται για παράνομη προσέγγιση του Ράιαν Μπόουεν και την κατάθεση του ποσού των 25.000 δολαρίων, εν έτει 2017, ώστε να πειστεί να ενσωματωθεί στους «καρδινάλιους». «Απέτυχε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα συμμόρφωσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το NCAA κι εφόσον αποδειχθεί πως πράγματι προσέγγισε παράνομα τον παίκτη κινδυνεύει με νέα τιμωρία, που μπορεί να φθάσει μέχρι και τον αποκλεισμό του από τους μισούς αγώνες των «Κελτών» για τη σεζόν 2020-2021, ενώ δεν αποκλείεται να του επιβληθούν και περιορισμοί στον τρόπο που θα μπορεί από εδώ και πέρα να έρχεται σε επαφή με τους παίκτες.

Το Λούιβιλ δεν είναι η πρώτη φορά που ερευνάται από τη διοργανώτρια αρχή για παραβάσεις κανονισμών, με το Ρικ Πιτίνο να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να τις σχολιάζει. Το αμερικανικό πανεπιστήμιο έχει ήδη τιμωρηθεί με απώλεια του τίτλου που κατέκτησε το 2013, για αντίστοιχες παράνομες συμπεριφορές. Η νέα έρευνα καλύπτει τη διετία 2016-2018 και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται άλλα εφτά κολέγια, που έχουν μπει στο… μικροσκόπιο του NCAA. Εκπρόσωπος του Λούιβιλ εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν μπορεί να υπάρξει τιμωρία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, αλλά πρόκειται απλώς για την άποψή του. Το Αϊόνα, από την πλευρά του, αρκέστηκε να τονίσει πως έχουν ήδη ενημερωθεί για την έρευνα και περιμένουν τις εξελίξεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ