24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα λίγκα ανταγωνιστική σε G League και NCAA

Στην έναρξη της επόμενης σεζόν, τον Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία της Overtime Elite.

Όπως ανακοινώθηκε, η Overtime Elite, ή αλλιως OTE, επιδιώκει να συγκεντρώσει μέχρι 30 από τους κορυφαίους νεαρούς παίκτες σε μία πόλη των ΗΠΑ, όπου οι ταλαντούχοι αθλητές θα ζουν όλοι μαζί, θα εκπαιδεύονται και θα προπονούνται. Η νεοσύστατη λίγκα φιλοδοξεί να παρέχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για βελτίωση και ανέλιξη στους παίκτες της επόμενης γενιάς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά της προσπάθειας είναι η ξεκάθαρη θέση υπέρ της οικονομικής αποζημίωσης ερασιτεχνών αθλητών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι νεαροί θα εξασφαλίσουν ελάχιστο ετήσιο μισθό 100.000 δολαρίων. Θα λάβουν επίσης προσυμφωνημένα μπόνους, όπως και ποσοστά από τη χρήση του ονόματός τους σε εμπορικό επίπεδο. Θα μπορούν και να συνάψουν χορηγικές συμφωνίες. Επίσης, θα λάβουν πλήρη ασφάλεια υγείας και επιπλέον οικονομικές εγγυήσεις σε περίπτωση που δεν ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στο μπάσκετ.

Ο Καρμέλο Άντονι εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο. “Πολλοί αθλητές δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το σημαίνει πραγματικά να είσαι επαγγελματίας. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο να προετοιμάζουμε την επόμενη γενιά των παικτών. Η λίγκα θα προσφέρει ένα δρόμο, απόλυτα κατανοητό, που θα βοηθά τον παίκτη, όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και σε σχολικά και στη διαχείριση των οικονομικών” δήλωσε περιγράφοντας τη νέα λίγκα.

Κομισάριος και πρόεδρος είναι ο Άαρον Ράιαν, πρώην διοικητικό στέλεχος του NBA με συνολική εμπειρία 22 ετών σε διάφορα πόστα. Ο πρώην παίκτης του NBA, Μπράντον Ουίλιαμς, ακολουθεί στην ιεραρχία.

Η Overtime Elite έρχεται ως νέος ανταγωνιστής, ένα χρόνο μετά την έναρξη της προσπάθειας του NBA για άμεση ένταξη των παικτών στη G League αντί του NCAA. Οι καλύτεροι νεαροί παίκτες θα έχουν μία επιπλέον επιλογή αντί για την καθιερωμένη καριέρα σε κάποιο κολέγιο των ΗΠΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ