17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νέα κρούσματα κορονοϊού στο ΝΒΑ

Οι ομάδες του ΝΒΑ συγκεντρώθηκαν για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, και νέα κρούσματα κορονοϊού έκαναν την εμφάνισή τους.

Δύο παίκτες των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κι ένας παίκτης των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19, μετά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, πριν πατήσουν παρκέ για να ξεκινήσουν τις προπονήσεις. Κατά συνέπεια, τέθηκαν σε απομόνωση, έως ότου αναρρώσουν.

Οι «πολεμιστές» αναγκάστηκαν να αναβάλουν την έναρξη της προετοιμασίας τους, με τον τζένεραλ μάνατζερ Μπομπ Μάιερς να εξηγεί: «Αυτό είναι το νόημα αυτών των τεστ. Αποδεικνύεται πως τα πρωτόκολλα λειτουργούν». Οι «πρωτευουσιάνοι», από την πλευρά τους, ξεκίνησαν κανονικά τις προπονήσεις τους εν όψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου. Εξάλλου, όπως τόνισε ο προπονητής Σκοτ Μπρουκς, πρόκειται για παίκτη που δεν έχει αφιχθεί ακόμα στην Ουάσινγκτον, οπότε δεν είχε επαφή με κανένα άλλο μέλος του οργανισμού, συμπαίκτη, προπονητή ή εργαζόμενο.

Οι τρεις παίκτες θα μπορούν να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας τους δέκα ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ ή τα πρώτα συμπτώματα (για όσους παρουσίασαν), αρκεί φυσικά να έχουν αναρρώσει πλήρως. Εφόσον δεν έχουν πυρετό το τελευταίο 24ωρο, χωρίς να έχουν πάρει κάποιο φάρμακο, τότε θα είναι σε θέση να πατήσουν ξανά παρκέ. Χρειάζονται, επίσης, δύο αρνητικά τεστ PCR. Εφόσον πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, θα μπορούν να προπονηθούν αρχικά ατομικά, φορώντας μάσκα εντός της εγκατάστασης, και μετά το πέρας άλλων δύο ημερών θα μπορούν να συμμετάσχουν και στο ομαδικό πρόγραμμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ